Kapıkulede domuz gribi alarmı

Kapıkulede domuz gribi alarmı
4. evreden 5. evreye çıkarmasıyla, Kapıkule Sınır Kapısı'nda da sağlık ekipleri alarma geçti. Ekipler, 24 saat hazır durumda bekletiliyorlar. Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO), domuz gribine yol açan H1N1 virüsü salgınına karşı alarm düzeyini 4. evreden 5. evreye çıkarmasıyla, Kapıkule Sınır Kapısı'nda da sağlık ekipleri alarma geçti. Ekipler, 24 saat hazır durumda bekletiliyorlar.

Edirne Vali Yardı seo mcısı ve Kapıkule Sınır Kapısı İdari Amiri Ali Deniz Sürmen, sınır kapısında alınan önlemleri yerinde inceleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki önlemler için görevlendirilen Edirne Toplum Sağlığı Merkezi doktorlarından Erhan Aksoy, AA muhabirine, Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nce Kapıkule Sınır Kapısı'nda önlem amacıyla iki ekibin 24 saat esasına göre görevlendirildiklerini söyledi.
Kendilerine önlem amacıyla 1'i karantina merkezi olmak üzere 3 peron tahsis edildiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

“Edirne İl Sağlık Müdürlüğü'nce 2 ekip görevlendirildi. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nce de 3 peron tahsis edildi. Birini karantina odası olarak diğer odayı ise muayene odası olarak kullanıyoruz. Karantina odasında 112 Acil Servis sağlık ekibi hazır bekliyoruz.

Bu konuda gümrük muhafaza memurlarını da bilgilendirdik. Riskli olan ülkelerden giriş yapan insanlar geldiğinde muayene odasına alacağız. Gerçekten şüpheli vakaysa onu karantina odasına alarak, Edirne Devlet Hastanesi'ne sevkedeceğiz.”

Aksoy, dün yapılan kontrollerde bir kişiden kuşkulanıldığını, ancak yapılan muayenelerin ardından şüphelinin herhangi bir virüs taşımadığı belirlenerek geçişine izin verildiğini kaydetti.



Kategori : GÜNCEL