Maltadan Türkiyeye 12 puan

Maltadan Türkiyeye 12 puan
Türkiye'yi "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla temsil edecek olan Hadise, Malta'da bir televizyon programında yapılan oylamada birinci oldu. Abone ol

Moskova'da düzenlenecek 54. Eurovision Şarkı Yarışmasında Türkiye'yi "Düm Tek Tek" adlı parçasıyla temsil edecek olan Hadise, Malta'da bir televizyon programında yapılan oylamada birinci oldu.

Malta'nın en popüler ve en çok izlenen Xarabank seo adlı televizyon programında sms ile yapılan oylamada Hadise, oyların yüzde 41.03'ünü alarak birinci olurken, ikinciliği oyların yüzde 22.70'ini alan İngiltere ve Yunanistan paylaştı.

Hadise, yarışma için tanıtım turlarına şubat başında Malta'da başlamıştı. Maltalılar Hadise'nin sempatik davranışlarına ve "Düm Tek Tek" şarkısına hayran kalmıştı.

Hadise, Eurovision Şarkı Yarışması'nın, 12 Mayısta yapılacak birinci yarı finalinde 9. sırada sahneye çıkacak. Yarışmanın finali ise 16 Mayıs Cumartesi yapılacak.

YARIŞMA OLİMPİSKAYA SPOR SALONUNDA YAPILACAK

Eurovision Şarkı Yarışması, Moskova'da Olimpiskaya spor salonunda düzenlenecek. Salonun çevresi, katılımcı ülkelerin posterleriyle donatıldı. Posterlerde, 2008 Dünya Güzeli Rus Ksenıya Suhinova'nın, katılımcı ülkelerin renkleriyle çekilmiş fotoğrafları yer alıyor.

Türkiye posterinde Suhinova'nın üzerinde kırmızı beyaz tişört bulunuyor.

Sovyetler Birliği döneminde 1980 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Olimpiskaya spor salonunun 35 bin izleyici kapasitesi olduğu belirtilirken, Eurovision Şarkı Yarışması için 22 bin kişilik yer öngörüldüğü organizasyon tarafından açıklandı.



Kategori : MAGAZİN