Dev balinanın cesedi kanalda bulundu

  • Ana Sayfa
  • Dev balinanın cesedi kanalda bulundu
Dev balinanın cesedi kanalda bulundu
Tahminlere göre bir ticaret gemisinin çarpması sonucu öldü ve sürüklendi. Ortaya çıkan bu görüntü ise montaj sanıldıAbone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Yeryüzünün en büyük canlısı olan dev mavi balinanın, bir şilepin çarpması sonucu öldüğü tahmin ediliyor.

California'daki Santa Barbara Kanalı'nda Oregon Üniversitesi araştırmacıları tarafından bulunan dev cesedin, Büyük bir ticaret gemisinin çarpması s ersağ üye ol onucu öldüğü ve sürüklendiği düşünülüyor.

Pasifik Fırtınası adlı araştırma gemileriyle kanalda araştırma yapan, üniversitenin Deniz Memelileri Enstitüsü ekibi, dev yaratığın, Los Angeles ticaret hattındaki yoğun gemi trafiğinin arasında kaldığını ve çarpışma sonrası öldüğünü, aksi takdirde böyle bir yaratığın kanalda olmasının hiç bi açıklaması olmadığını söylediler.


Balina cesedine yaklaşmaya çalışan gemi ile sırt üstü ters dönmüş ceset ve üzerinde uçuşan martıların fotoğraflandığı bu kare ise bir çok insanda montaj duygusu yarattı ilk başta.

Boyu yaklaşık 22 metre olan bu dev balinanın görüntüsü ilk olarak National Geographic'in web sayfasında yayınlandı. Görende gerçek olmadığı duygusu uyandıran bu fotoğrafın, gerçekliğini yine National Geographic doğruladı.

Dünya üzerindeki en büyük canlı olan mavi balinaların dinazorlardan bile daha büyük olduğu bilinen bir gerçek. Habitatlarında bir bozulma olmadığı sürece, 110 yıla kadar yaşayabiliyorlar.

Bulunan ceset yaklaşık 22 metre uzunluğunda, ama yetişkin bir mavi balinanın boyu 30 metre olarak kabul ediliyor ve 140 tona kadar değişen ağırlıklarda olabiliyorlar. Bugüne kadar yapılan en kesin ağırlık ölçümü 177 tondur ve bir dişi gök balinaya aittir.



Kategori : GÜNCEL