Sivasspor 7 maç sonra yenildi

Sivasspor 7 maç sonra yenildi
Gaziantepspor'a 2-1 yenilen Sivasspor, bu mağlubiyetle hem zirve yarışında yara aldı, hem de 7 maçlık yenilmezlik serisini sürdüremedi. Abone ol

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Gaziantepspor'a 2-1 yenilen Sivasspor, bu mağlubiyetle hem zirve yarışında yara aldı, hem de 7 maçlık yenilmezlik serisini sürdüremedi.

Ligde 30. haftaya 60 puanla lider olarak giren Sivasspor, ligin iyi futbol oynayan ekiplerinden Gaziantepspor'a Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda 2-1 yenildi. İlk yarısını 1-0 önde kapadığı maçın ikinci yarısında rakibinin 2 golüne engel olamayarak sahadan 2-1 mağlup ayrılan Sivasspor, bu mağlubiyetle hem zirve yarışında yara aldı, hem de 7 maçlık yenilmezlik serisini sürdüremedi.

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Sivasspor, ligin ilk yarısında Sivas'ta 3-0 yendiği rakibine rövanş maçında yenilerek 30. hafta sonunda 60 puanda kaldı.

Bu yenilgiyle şampiyonluk yarışında büyük yara alan Sivasspor'da gözler bugün akşam oynanacak Beşik seo taş-Fenerbahçe derbisine çevrildi.

Ligde son 15 haftadır liderlik koltuğunu rakiplerine kaptırmayan Sivasspor, Beşiktaş'ın Fenerbahçe'yi bu akşamki derbi maçta mağlup etmesi halinde koltuğu siyah-beyazlı rakibine kaptıracak.

EN SON FENERBAHÇE'YE YENİLMİŞTİ

Ligde en son 22. haftada deplasmanda Fenerbahçe'ye 4-2 yenilen Sivasspor, bu mağlubiyetin ardından ligde yaptığı 7 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik elde etmişti.

Fenerbahçe mağlubiyeti sonrasında yaptığı 7 maçta Antalyaspor ve Trabzonspor'u sahasında, Ankaragücü ve Denizlispor'u ise deplasmanda yenen Sivasspor, Ankaraspor ve Beşiktaş ile iç sahada, Konyaspor ile de dış sahada berabere kalmıştı.

4 MAÇ SONRA KALESİNDE GOL GÖRDÜ

Gaziantepspor'un 2 golüne engel olamayan Sivasspor, ligde 4 maç aradan sonra kalesinde gol gördü. 25. haftada 1-1 sonuçlanan Beşiktaş maçının ardından galibiyetle ayrıldığı Denizlispor, Antalyaspor ve Trabzonspor maçları ile berabere kaldığı Konyaspor maçlarında kalesini gole kapatan Sivasspor, Gaziantepspor'dan 2 gol yiyerek uzun bir aradan sonra kalesinde gol gördü.

DEPLASMAN KARNESİ ZAYIF

Sahasında bu sezon yenilgi yüzü görmeyen, iç sahada yaptığı 15 maçta 12 galibiyet, 3 beraberlik elde ederek önemli bir başarıya imza atan Sivasspor, sahasındaki maçlara oranla deplasman karşılaşmalarında başarısız bir grafik çiziyor.

Deplasman maçlarında istikrarsız bir performans sergileyen kırmızı-beyazlı ekip, Gaziantepspor deplasmanında da istediği sonucu alamadı. Gaziantepspor maçı öncesinde, dış sahada yaptığı 14 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik, 3 mağlubiyet elde eden Sivasspor, dış sahadaki 15. maçında Gaziantep ekibine yenilerek bu sezonki 4. deplasman mağlubiyetini aldı.

Sivasspor, Gaziantepspor'un yanı sıra bu sezon dış sahada 6. haftada Ankaraspor'a 2-0, 10. haftada Antalyaspor'a 2-1 ve 22. haftada Fenerbahçe'ye 4-2 mağlup olmuştu.

GAZİANTEP'TE YİNE GALİBİYET SEVİNCİ YAŞAYAMADI

Gaziantepspor ile ligde 8. kez karşı karşıya gelen Sivasspor, Gaziantep'te bugüne dek ligde 1 kez yenilip, 2 defa berabere kaldığı rakibini yine deplasmanda mağlup etmeyi başaramadı. 1-0 öne geçtiği maçta sahadan 2-1 yenik ayrılan Sivasspor, Gaziantep'teki galibiyet hasretine son veremedi.

Sivasspor, 2005-2006 ve 2007-2008 sezonlarında Gaziantep'te 0-0 berabere kaldığı Gaziantepspor'a, 2006-2007 sezonunda ise dış sahada 1-0 mağlup olmuştu.

MEHMET YILDIZ GOL SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Gaziantepspor maçında Sivasspor'un tek golünü atan Mehmet Yıldız, ligdeki 5 maçlık gol suskunluğunu Gaziantepspor filelerini havalandırarak bozdu. En son 24. haftadaki Ankaragücü maçında fileleri havalandıran Mehmet Yıldız, Beşiktaş, Denizlispor, Antalyaspor, Konyaspor ve Trabzonspor karşılaşmalarında gol atma başarısı gösterememişti. Gaziantepspor filelerini havalandırarak gol sayısını 14'e çıkaran Mehmet, gol krallığı yarışındaki iddiasını sürdürdü.



Kategori : SPOR