İşte Vali Gülerin Taksim kararı

  • Ana Sayfa
  • İşte Vali Gülerin Taksim kararı
İşte Vali Gülerin Taksim kararı
Cumhurbaşkanı Gül devreye girdi 1 Mayıs için İçişleri Bakanlığı son kararını verdi. İşte 1 Mayıs için Güler'in son kararı;Abone ol

İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, 1 Mayıs'la ilgili açıklamalarda bulundu. Güler, 1 Mayıs'ın anlamına uygun bir şekilde kutlanacağını söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim'de miting veya anma törenleri yapılması yönündeki taleplere ''olumlu yanıt vermediklerini'' söyledi.

1 Mayıs'ın, Emek ve Dayanışma Günü olarak re seo smi tatil ilan edilmesinin ''önemli bir gelişme, emek ve dayanışma için çok önemli bir kazanım'' olduğunu dile getiren Güler, yıllardan beri özlemi çekilen düzenlemenin tüm partilerin ittifakıyla Meclis'ten çıktığını hatırlattı. Güler, Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayarak, bunun, çalışanların haklarının daha iyi savunulması ve geliştirilmesi anlamında da güzel bir vesile olacağını söyledi.

''TALEPLER UYGUN GÖRÜLMEDİ''

Vali Güler, bu yıl yine Türk-İş, DİSK, Hak-İş, KESK, TMMOB ve TTB'nin, 1 Mayıs'ın Taksim alanında kutlanması için yoğun talepte bulunduğuna işaret ederek, ''İstanbul'da geniş katılımlı toplantıların veya anma gibi etkinliklerin yapılacağı alanlar belirlenmiştir. Taksim'in bunların içinde olmadığını hep ifade etmiştik. Taksim'de bu mitingin veya anma törenlerinin yapılması yönündeki taleplere Valilik olarak uygun cevap vermedik. Hiçbir sendika ve konfederasyon için bu talepler uygun görülmemiştir'' şeklinde konuştu.

Ancak temsili olarak sendika yöneticilerinin, temsilcilerinin, delegelerinin ve şube yöneticilerinin oluşturacağı makul sayıyı aşmamak üzere, anma, saygı duruşunda bulunma, çiçek bırakma ve basın açıklaması yapmanın mümkün olduğunu ifade ettiklerini anımsatan Güler, bu çerçevede Türk-İş'in 1 Mayıs'ta 08.30-09.30 saatleri arasında Birleşik Kamu İşverenleri Sendikası'nın da katılımıyla Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunacağını, ayrıca Kazancı Yokuşu'nda da çiçek bıraktıktan sonra basın açıklaması yapacağını kaydetti. Güler, Türk-İş'in daha sonra da verilen izin çerçevesinde Kadıköy Meydanı'nda miting yapacağını belirtti.



Kategori : GÜNCEL