Öğretmene müjde! Ders olmasa da para var

  • Ana Sayfa
  • Öğretmene müjde! Ders olmasa da para var
Öğretmene müjde! Ders olmasa da para var
ÖSS nedeniyle bir çok ders boşalıyor. Öğretmenler ek derslere giremiyorlar. Bu durumda da ücret kaybı oluyordu. Şimdi o kayıp olmayacak. Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- ÖSS’ye sayılı günler kaldı. Özellikle lise son sınıf öğrencileri, ÖSS’ye hazırlık yapabilmek için okula devamı ikinci plana atıp, kurslarla büyük sınava hazırlanıyorlar. Ailelerin de isteği ile okula gelmeyen öğrenciler, kurslarda, dershanelerde ya da evlerinde ÖSS hazırlığını yürütürke hipnoz tedavisi n, öğretmenleri ise ek derslere giremiyorlar.

Öğrenci olmadığı için ek ders veremeyen öğretmenlerin ek ders ücreti kaybı oluyordu. Ancak, Bakanlık, öğretmenlerin kendilerinden kaynaklanmayan ders yapılmaması durumunda ek ders ücretlerinin kesilmemesi için bir genelge yayınlandı. Öğretmenler ders yapılmasa dahi, ek ders ücretlerini alabilecekler. Öğretmenler, görevli, raporlu veya izinli olmadıkları sürece, kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerle, tatil olmayan ve genel olarak izinli sayılmadıkları günlerde ek ders ücretlerini almaya devam edecekler.

İl milli eğitim müdürlüklerine bu konuda gönderilen genelge aynen şöyle:
"Önemli olan öğretmenlerin ders vermeye hazır olmaları. Son sınıf öğrencilerinin velilerinin isteği ile okula gelmemesi ve bu nedenle ders işlenememesi, öğretmenlerin ek ders ücretinin kesilmesini gerektirmez. Görevli, raporlu ve izinli olmadıkları sürece kendilerinden kaynaklanmayan nedenlerle tatil olmayan ve genel olarak izinli sayılmadıkları günlerde öğretmenlerin üzerlerindeki ek ders ücretlerinin kesilmeyeceğine karar verilmiştir."

KARARA UYUN
Bakanlığın bu kararına karşın, bazı ilçe milli eğitim müdürlürenin öğretmenlerin ek ders ücretlerini kesme eğiliminde oldukları belirlendi. Bunun üzerine, sendikalar harekete geçti. Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen, karara karşın ek ders ücretlerini ödemeyen ilçelere dava açma hazırlığı yapmaya başladı. Bakanlık da genelge hükümlerine uyulmasını istedi.



Kategori : GÜNCEL