Oğluyla aynı dönemde mezun oldu

  • Ana Sayfa
  • Oğluyla aynı dönemde mezun oldu
Oğluyla aynı dönemde mezun oldu
PAÜ 2008-2009 akademik yılı mezuniyet töreninde 46 yaşındaki Gülpembe Yakın, Bilkent Üniversitesi'nde okuyan oğluyla aynı dönemde mezun oldu. Abone ol

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) 2008-2009 akademik yılı mezuniyet töreninde 46 yaşındaki Gülpembe Yakın, Bilkent Üniversitesi'nde okuyan oğluyla aynı dönemde mezun oldu.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki mezuniyet törenine, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necde connecticut seo t Ardıç, öğretim üyeleri ve veliler katıldı.

Törende en çok ilgiyi, resim-iş bölümünü birincilikle bitiren 46 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülpembe Yakın gördü.

Liseden 1980 yılında mezun olan Gülpembe Yakın, 25 yıl aradan sonra oğluyla girdiği ÖSS'yi kazanarak, aynı yılda mezun olmayı başardı.

Aynı yılda Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde okuyan oğlu Görkem Yakın ile mezun olan anne Gülpembe Yakın, üniversitenin kapısından öğrenci olarak girebilmenin ve mezun olmanın kendisi için çok önemli bir düş olduğunu söyledi.

Yakın, şöyle devam etti:

''25 yıl sonra üniversiteye girip, 29 yıl sonra bu hayalimi gerçekleştirmiş oluyorum. Çok güzel bir duygu. İnsan istedikten sonra herşeyi yapabilir. Yeter ki istesin. İstedikten sonra yapılmayacak birşey yok. Çocuklarımın da başarılarıyla gurur duyuyorum. Büyük oğlumla da aynı yılda üniversiteyi bitirmiş olmak çok güzel bir duygu. Hem onun sevincini hem de kendi sevincimi yaşıyorum.''

Annesinin mezuniyet törenine katılan Gülpembe Yakın'ın 23 yaşındaki oğlu Görkem Yakın ise annesinin, hedeflerinin peşinde koşan birisi olduğunu belirterek, ''29 yıl önce yapamadığını şimdi yapıyor. Kendi hedeflerinin peşinde koşması, bu yaşında bu yerlere gelmesi ve okuldan mezun olması bizim için gerçekten çok gurur verici'' diye konuştu.

Törende, PAÜ'den mezun olan 4 bin 230 öğrenciden 127 okul ve bölüm birincisine diplomaları verildi.



Kategori : GÜNCEL