Obamadan 600 bin kişiye iş sözü

  • Ana Sayfa
  • Obamadan 600 bin kişiye iş sözü
Obamadan 600 bin kişiye iş sözü
ABD Başkanı Barack Obama, bu yaz 787 milyar dolar tutarındaki ekonomiyi teşvik planıyla, 600 binden fazla kişiye iş sözü verdi.Abone ol

ABD Başkanı Barack Obama, bu yaz 787 milyar dolar tutarındaki ekonomiyi teşvik planıyla, 600 binden fazla kişiye, işini koruma ya da istihdam sağlama taahhüdünde bulundu.

Obama yaptığı açıklamada, istihdam yaratmak ve ekonomiyi desteklemek için gelecek birkaç ayda federal harcama hızını artıracağını belirterek, ''Düzelme için önümüzde uzun bir yol var, ancak doğru yönde gidiyoruz' michigan seo ' dedi. Obama, ''Bizim için ilerlemenin ölçütü, Amerikan halkının yaşamında ilerleme kaydetmesidir. Bu ilerleme istikrara kavuşuncaya ve kalıcı oluncaya kadar yol almaya devam edeceğiz. Kesinlikle bu ekonomiyi düzelteceğiz'' diye konuştu.

Obama'nın açıkladığı gibi, ABD'de askeri üslerde, 1600 kadar eyalet karayolu ve havaalanlarındaki yüzlerce bakım onarım çalışması ve 135 bin öğretmen, yönetici ve okullardaki yardımcı personel için bütçe ayrılması benzeri birçok teşvik planı halihazırda uygulanmaya devam ediyor.

Her ne kadar Obama, hükümetinin uygulamaya koyduğu ekonomiyi teşvik planlarının 150 bin kadar kişinin işini korumasını ya da iş bulmasını sağladığını savunsa bile, resmi rakamlar ABD Kongresinin ekonomiyi teşvik planını onaylamasından bu yana 1,6 milyondan fazla kişinin işini kaybettiğini ortaya koyuyor.

ABD Başkanı Obama, yönetimin teşvik planlarının, 3,5 milyon kişinin işini koruması ya da iş sahibi olmasını sağlayacağını açıklamıştı.

Federal kurumlar, gelecek aylarda milyarlarca doları bulan projeleri uygulamaya koyacak.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bölümü, 300 bin hastaya hizmet amacıyla 1,129 sağlık merkezine fon sağlayacak, İçişleri Bakanlığı 107 parkta onarım başlatacak, Gazi İşleri Bakanlığı 38 eyalette 90 tıbbi merkez çalışması başlatacak, Adalet Bakanlığı 5 bin kişi istihdam edecek, Tarım Bakanlığı 200 kırsal atık ve su sistemi projesini uygulamaya koyacak ve Çevre Koruma Kurumu 20 sitede temizlik başlatacak.

ABD'de işsizlik oranı 25 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 9,4'te bulunuyor.



Kategori : DÜNYA