İki vapur daha hizmete girdi

İki vapur daha hizmete girdi
İstanbulluların oylarıyla belirlediği şehir hatları vapurlarından ikisi daha boğazın sularında hizmete girdi.Abone ol

Daha önce yapımı tamamlanan ilk gemi Fatih'in ardından Beyoğlu ve Kadıköy isimli iki vapur bugünden itibaren seferlere başlıyor. Bu gemilerle İstanbul Şehir Hatları filosuna 20 yıllık aradan sonra katılan ilk gemiler olma özelliğini taşıyor. Beykoz ve Sarıyer isimli diğer iki vapurun yapımı ise devam ediyor.

"Haydi İstanbul Vapurunu Seç" kampanyasında 8 model içerisinden seçilen 4 numaralı model vapurlardan ilki 31 Ocak 2009'da hizmete girmişti. Tamamı Türk mühendis ve işçilerince yapılan vapurlardan ikisinin daha hizmete alınması nedeniyle Kabataş İskelesi'nde bir tören düzenlendi. Törende konuşan İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy, bu gemilerin, tam güvenlikli, estetik görünümlü bir vapur olduğunu, kazasız belasız hizmet vermesini temenni ettiğini söyledi. Paksoy gemilerin İstanbullulara hayırlı olmasını diledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise İstanbul'umuza hizmet verecek iki vapurun sefere başlaması nedeniyle mutlulu tennessee seo k duyduğunu dile getirdi. Şehirde yaşayan insanların zamanlarının çok değerli olduğunu, yöneticilerin buna dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Topbaş, kendilerinin bu anlayışla ulaşıma büyük önem verdiklerini dile getirdi. 13 milyon nüfuslu metropolün bir ucundan diğer ucuna 120 kilometre olduğunu, Avrupa'nın bir çok ülkesinden büyük bir şehir olduğunu anlatan Topbaş, İstanbul için en iyi ulaşım imkanını sunmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Deniz ulaşımına büyük önem verdiklerini anlatan Topbaş, normal ulaşımın yanı sıra turistik hizmetlere de ağırlık vereceklerini söyledi. Avrupa'da kanallarda gezen tekneleri hatırlatan Topbaş, benzer teknelerin İstanbul Boğazı'na hizmet vereceğini söyledi. Panoramik, turistik amaçlı gemilerin yakın bir zamanda hizmete gireceğini anlatan Topbaş, "Bu tekneler bu şehre ayrı bir atmosfer katacak." dedi. Topbaş, ayrıca hidrojenle çalışan iki turistik gemi için de çalışmaların devam ettiğini anlattı.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: ÇIK ÖZÜR DİLE

Metrobüslerin eleştirilmesine tepki gösteren Kadir Topbaş, bu konuda bazı iddialar ortaya atan Kemal Kılıçdaroğlu'na sert yanıt verdi. Topbaş şunları söyledi: "Anlamak mümkün değil. Gerçekten anlamak mümkün değil. Ya bilmiyorlar. Gelsinler kendilerine anlatayım. Ya da iyi incelesinler. Siyaseten yapıyorsa ona diyeceğimiz yok. Metrobüslerin alımları ile ilgili, 'Deniz Feneri gibi bir olay', 'Aracı kurum kimdir, ne kadar para ödendi?' gibi sorular soruldu, konuşuldu. Biz sustuk onlar devam etti. Gündemden düşenler tekrar gündemde kalmaya çalışıyor. Onlara medyanın nasıl destek verdiğini cümle alem gördü. Bir medya grubu onu 45 kez olumlu manşet yaparken beni hiç olumlu manşet yapmadılar. Kendilerini güçlü zannedenler halen o havalardalar. Metrobüslerin alımında İETT doğrudan alım yapmış aracı kurum yok. Bu iftiraları atanlara ne düşer?Özür dilemek düşer. 'Ben onun üzerinde durmayacağım' diyor. Ne demek ya? Gel bir özür dile. İftira ediyorsun sonra çekiliyorsun. İddialarının arkasında durmayacaksın. Bu nasıl bir dürüstlük? Geleceksin medyanın önünde özür dileyeceksin. Maalesef yok. Biz bunlara bakarak hizmet vermiyoruz. İstanbullular bize 'Başkanım sen ona uyma' diyor. Biz gücümüzü halkımızdan alıyoruz. Onlar güçlerini başka yerlerden alıyorlar."

VAPURLARIN ÖZELLİKLERİ

Boyu 68 metre, eni 13 metre. Bin 800 yolcu kapasiteli. 14 knot deniz mili hız yapabiliyor. Dünyanın en gelişmiş manevra gücüne ve kabiliyetine sahip sistemlerden birisiyle donatılan gemiler mevcut vapurlardan çok daha kısa zamanda seferlerini tamamlayacak. Gelişmiş seyir cihazları ve yüksek ivme yavaşlama ve hızlanma özellikleri ile son derece güvenli gemiler.

Geniş ferah salonları, panoramik camlar, klima sistemlerine sahip, minimum titreşime yol açan geminin üst, ön ve arka tarafı açık. Güvertede oturma yerleri mevcut olan geminin otomatik kapı sistemi sayesinde iskeleye yanaşmadan kapılar açılmayacak. Her türlü konforun düşünüldüğü gemi minimum yakıt sarfiyatına sahip.İçinde revir, bebek odası, evcil hayvan barınakları, büfeler, plazma televizyonlar bulunuyor. Fiziksel engelliler için rampalar, engelli tuvaleti geminin bir diğer sahip olduğu özelliklerden. Geminin ahşap kaplamaları Afrika'dan getirilen İroke ağacından yapıldı.



Kategori : GÜNCEL