Dolandırıcıyı babası yakalattı

  • Ana Sayfa
  • Dolandırıcıyı babası yakalattı
Dolandırıcıyı babası yakalattı
Antalya'da, sahte tapu belgesiyle babasını, sahte kimlikle doktor sevgilisini ve bir eczacıyı dolandıran S.K, babası M.K'nın şikayeti üzerine yakalandı.Abone ol

Antalya'da, sahte tapu belgesiyle babasını, sahte kimlikle doktor sevgilisini ve bir eczacıyı dolandıran S.K, babası M.K'nın şikayeti üzerine yakalandı

İddiaya göre, olay şöyle gerçekleşti. Almanya'da yaşayan M.K, Antalya'da oturan oğlu S.K'yı arayarak, “Sana vekalet gönderiyorum. Arapsuyu Mahallesi'nde bulunan ev küçük, onu sat. Üzerine para göndereyim, senin oturduğun büyük evi benim üzerime satın al ve tapusunu da bana gönder” dedi. Bu utah seo nun üzerine evi 130 bin liraya satan S.K, kendi oturduğu apartman dairesini de babasına satılmış gibi gösteren sahte tapu düzenleyerek Almanya'ya gönderdi. Hiçbir şeyden habersiz baba M.K, Türkiye'de bulunan bir yakınının kendisini telefonla araması üzerine gerçeği öğrendi. Bunun üzerine bir araştırma yapan baba, evrakların sahte olduğunu öğrenip Türkiye'ye geldi ve oğlundan şikayetçi oldu. Polis, yaptığı çalışmada 35 yaşındaki S.K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Polis, üzerinde İngiliz vatandaşı olduğunu gösterir belge ve çok sayıda sahte kimlik çıkan S.K.'nın başka kişileri de dolandırmış olabileceği ihtimali üzerine soruşturmayı derinleştirdi.

DOLANDIRILAN DOKTOR SEVGİLİ DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Polis yaptığı çalışmada S.K.'nın Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktor olan P.Ö. adlı bir sevgilisi olduğunu belirledi ve genç doktora ulaştı. Kadın, S.K.'nın kendisini İngiliz vatandaşı olarak tanıttığını ve bir süredir birlikte olduklarını, kendisine ait kredi kartlarından 12 bin TL çektiğini söyledi. Erkek arkadaşının dolandırıcı olduğunu öğrenen P.Ö. de şikayetçi oldu.

ECZACIDAN BORÇ PARA ALDI

Polis, bir eczacının da yine sahte kimlikle dolandırıldığını belirledi. Eczacı İ.B., kendisini İngiliz vatandaşı diye tanıtan S.K.'nın eşinin MS (kas erimesi) hastası bir İngiliz bürokrat olduğunu söyleyerek kendisinden 30 bin TL değerinde ilaç aldığını, bu ilaçların paralarını ödemediği gibi karısının önümüzdeki günlerde Türkiye'ye geleceğini söyleyerek 45 bin TL borç istediğini, kendisinin de verdiğini söyledi. Eczacı İ.B. de zanlıdan şikayetçi oldu.

Aldığı ilaçları başka bir eczaneye sattığı belirlenen zanlının eczacıyı 75 bin TL, doktor sevgilisini 12 bin TL ve babasını da 130 bin TL dolandırdığı belirlenen S.K. polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.



Kategori : GÜNCEL