Ahmet Türkten Başbuğa cevap

Ahmet Türkten Başbuğa cevap
Başbuğ "Bakın Yugoslavya nasıl dağıldı?" dedi. Ahmet Türk o sözlere cevap verdi. "Alakası yok" dedi. Sözleri de üstüne alınmadığını söyledi.Abone ol

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk''Genelkurmay Başkanı'nın mesajları bize değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanaydı diye değerlendiriyorum." dedi.

BAŞBUĞ'UN YUGOSLAVYA KORKUSU Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ önceki gün şunları söyledi: Biz ne ulus devletin çivisini oynatma konusunda tavır alırız, ne de üniter devletin. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin k eticaret seo urucularının, başta Mustafa Kemal Atatürk, bu devleti kurarken, üniter devlet, ulus devlet olarak kurmuş. Bunun çivisi oynatılamaz. Oynatırsanız bakın Yugoslavya var. Ama elbette kültürel farklılıklara da saygılı olduğumuzu ifade ettik. Bunu siyasi alanlara taşımak, toplumsal haklara taşımanın ulus devlet yapımıza zarar vereceğini düşünüyoruz. Kültürel özgürlüklerin önü açılabilir ama ulus devlet, üniter devlet yapımıza zarar vermemek kaydıyla. Ama devletlerin yükümlülüğü yok, kültürel özgürlüklerin önünü açıp hem de yükümlülükleri devlet olarak siz yerine getirin. Ki devlet bunun önünü açtı. İnsanlar Kürtçe öğrenmek isteyebilir. Açar kursunu. Kültürel özgürlüklerin önünü açarsınız. Devletimizin bir temel yapısı var..

Türk, İstanbul Bilgi Üniversitesinin ''Çözüm İçin Diyalog'' başlıklı konferansın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

''Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un son yaptığı açıklamalar hakkındaki değerlendirmelerinin'' sorulması üzerine Türk, ''Genelkurmay Başkanı'nın mesajları bize değil, Cumhurbaşkanı ve Başbakanaydı diye değerlendiriyorum. Sonuç olarak bu ülkede siyasiler sorumluluğunu yerine getirmezse, konuşması gerektiği yerde susarsa Türkiye'de hep başkası konuşur'' görüşünü savundu.

Türk, ''PKK ile mücadele etmenin ve gelirini kesmenin yeterli olup olmadığı'' sorusu üzerine, meselenin sadece uluslararası güçlerin desteği ve parasal konu olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu söyledi.

Ahmet Türk şöyle devam etti:

YUGOSLAVYA GİBİ DEĞİL



Kategori : POLİTİKA