Yemeği Sarkozynin boğazına dizdi

  • Ana Sayfa
  • Yemeği Sarkozynin boğazına dizdi
Yemeği Sarkozynin boğazına dizdi
Obama ile Sarkozy'nin arasına Türkiye girdi. Sarkozy Obama'yı yemeğe davet etti. Obama kabul etmedi. İngiliz basını dalga geçti. Abone ol

İngiliz The Times gazetesi, ABD Başkanı Barack Obama'nın Fransa lideri Nicolas Sarkozy'nin yemek davetini Türkiye nedeniyle geri çevirdiğini yazdı

The Times'ın haberine göre hem İngiliz hem de Fransız basını, Obama tarafın kansas seo dan reddedilen Fransa Cumhurbaşkanı ile alay ederek Sarkozy ve Carla Bruni çiftinin “Elyssee Sarayı'ndan dünyaya hava atma fırsatını kaçırdığını" yazdı.

Gazeteler, soğukluğa yol açan en önemli iki nedenden birinin Obama ile Sarkozy'nin Türkiye konusunda karşı karşıya gelmesi olduğunu yazdı.
Habere göre, Elysee Sarayı'nda yemeği reddeden Obama çifti, akşam yemeklerini saraydan sadece birkaç yüz metre ötedeki Amerikan Büyükelçiliği'nde yedi.

İNGİLİZ BASINI DALGA GEÇTİ

The Times'a göre İngiliz basını, Normandiya çıkarmasının 65. yıldönümünü kutlama törenlerine katılmak üzere Fransa'da bulunan Obama çiftinin, “Sarkozylere soğuk davranıp hava atmasına izin vermediğini" yazarak alay ederken, Le Parisien gazetesi de “Obama çifti kendilerini kendilerine sakladı" diyerek dalga geçti.

Fransızların ünlü komedyeni Nicolas Canteloup ise Nicholas Sarkozy'nin Amerika'nın first lady'si Michelle Obama'dan bile 13.5 santim kısa olmasıyla dalga geçerek, “Sarkozy'nin artık uzun, yakışıklı ve zarif görünmek için çaba harcaması gerekmeyecek" dedi.

TÜRKİYE YÜZÜNDEN REDDETTİ



Kategori : DÜNYA