Adana da doğalgazlı oluyor

Adana da doğalgazlı oluyor
Adana'ya da doğalgaz gidiyor. Doğalgazın verileceği semtler ilk etapta fakir semtler olacak. Aralık ayında Kuzey Adana'nın belirli bir bölgesi doğalgazla tanışacakAbone ol

Aksagaz Genel Müdürü Yaşar Aslan, Adana'da ilk etapta fakir bölgelerin doğalgazdan yararlanacağını belirterek, "Aralık ayında Kuzey Adana'nın belirli bir bölgesi doğalgazla tanışacak" dedi.

Aslan, Akdeniz Bölge Müdürü Alper Konyalı ile Adana Bölge Müdürü Güngör Ateş, Makine Mühendisleri Odası Adana Şubesi'ni ziyaret etti. Aslan ve beraberindeki heyet Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Atıcı, MMO Onur Kurulu Üyes louisiana seo i Ahmet Turan Dörtdemir, MMO Adana Şube Başkanvekili İmdat Çetiner ve Şube Müdürü Elif Doğruyol ile bilgi alış verişinde bulundu.

Aslan, başta Makine Mühendisleri Odası olmak üzere tüm odalarla işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi. Çukurova Bölgesi'ndeki BOTA tesislerini 1 Haziran tarihi itibarı ile devraldıklarını belirten Aslan, "Botaş'taki tesislerin devir işlemleri tamamlandı. 1 Haziran tarihinden itibaren yeni bir döneme girdik. Bundan sonra bu bölgedeki tüm dağıtım şebekesi ve sanayi tesislerinin gaz verme işlemleri Aksagaz tarafından yürütülecek" dedi.

ÖNCELİK DAR GELİRLİLERİN OLACAK
Adana'daki konutlara doğalgaz verilme çalışmalarına öncelikle dar gelirlilerin yaşadığı bölgelerden başlanacağını dile getiren Aslan, "Konut sektörüne doğalgaz verilmesi amacıyla geçen yıl başlattığımız çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Adana'da ilk etapta Yüreğir İlçesinin bir bölümüne doğalgaz verilmeye başlanacak. Ağustos sonu yada Eylül ayı başından itibaren Tarsus'taki konutların bir bölümüne ve Mersin'in kenar semtlerindeki konutlara doğalgaz vermeye başlayacağız" diye konuştu.
Konutlara doğalgaz verilmesine Ceyhan, Osmaniye, Toprakkale, Dörtyol ve İskenderun'da devam edileceğini anlatan Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Adana'nın kuzeyindeki konutların bir bölümüne ise Aralık ayında doğalgaz verilebilecek. Önümüzdeki yıldan itibaren Adana ve bölgedeki konutların önemli bir bölümü doğalgaz ile tanışmış olacak. Altyapı çalışmaları ile ilgili belediyelerle görüşmelerimiz devam ediyor. Bizim için Botaş'taki tesislerin devralınması önemliydi. Burayı devraldık. Şebeke çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor."

Makine Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı da doğalgaz çalışmalarında işbirliğinin önemli olduğunu, bu çalışmaların uyum içerisinde devam etmesinden mutlu olduklarını söyledi.



Kategori : GÜNCEL