Lüks yatlarda insan kaçakçılığı

  • Ana Sayfa
  • Lüks yatlarda insan kaçakçılığı
Lüks yatlarda insan kaçakçılığı
Türkiye'deki mülteci dramı bitmiyor. Son olarak lüks yatlarda insan kaçıran 7 kişilik bir çete Muğla'da çökertildi.Abone ol

Muğla'nın Bodrum ve Aydın'ın Didim ilçelerinde, yasa dışı yollardan yurda giriş yapan kaçakları para karşılığı Yunan adalarına geçirmeye çalıştığı saptanan 7 kişilik çete çökertildi.

Güney sahillerinde lüks yat ve sürat tekneleriyle turist gibi davranarak faaliyet yürüten insan tacirlerinden üçünün 2 google ads service 1 Nisan'da bir kaçak operasyonunda yakalanıp tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

Bodrum polisi, 4 ay önce başlattığı teknik takibin ardından geçen 2 Haziran’da harekete geçti. İzmir ve Aydın’da farklı adreslere yapılan eşzamanlı baskınlarda bir süredir izlenen A.D. (36), K.A. (32), T.H. (39), M.İ. (30), H.T. (36), R.Z. (51) ve D.A. (26) gözaltına alındı. Afganistan, Somali ve Burma gibi ülkelerden yurda giriş yapan kaçakları Muğla’nın Bodrum ve Aydın'ın Didim ilçelerinden kişi başı 3'er 4'er bin dolar karşılığında yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçirmeye çalıştığı saptanan 7 zanlı, sorgularının tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. “Örgütlü olarak göçmen kaçakçılığı yapmak” ve “insanları yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarmak” suçlarından hakim karşısına çıkacak çete elemanlarının Güney sahillerinde turist gibi davranıp lüks yat ve sürat tekneleriyle kaçakları Yunan adalarına geçirdiği öne sürüldü.

İnsan tacirlerinden üçünün ise Bodrum'da geçen 21 Nisan'da düzenlenen operasyonda 23 kaçağı Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçirmek isterken yakalanıp bir süre tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevkedilen 7 organizatör çıkarıldığı mahkemece tutuklandı



Kategori : GÜNCEL