Erdoğana Yüce Divan tehdidi

Erdoğana Yüce Divan tehdidi
İktidar ile muhalefet arasında bugün de Meclis'te mayın kavgası vardı. CHP'li Öymen, Erdoğan'ı bakın nasıl tehdit etti!Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Suriye sınırındaki mayınlı arazilerin temizliğini öngören kanun tasarısının yürürlük maddesi olan 5. maddesi kabul edildi, madde üzerinde verilen 7 önerge ise reddedildi.
CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, tasarının, Ottowa Anlaşmasının tamamını kapsamadığını, kendi içinde çelişkili olduğunu ifade ederek, hukukun temel ilkelerine aykırı bir iş yapıldığını söyledi.

Danıştayın, arazinin mayından temizlenmesi ile tarım amaçlı kullanıma verilm Deniz kumu esinin ayrı işler olduğuna yönelik kararına işaret eden Öymen, bu tasarıyla, Danıştayın kararının geçersiz hale getirildiğini belirtti.
Mayın temizleme için para olmadığının söylendiğini, BM fonunda bu amaçla para bulunduğunu dile getiren Öymen, ''Madem paranız yok bu fona başvurdunuz mu?'' diye sordu.

Öymen, eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in, ''adrese teslim ihale'' sözüne dikkati çekerek, ''İyi ki denizlerimizde, karasularımızda mayın yok. Yabancılara, karasularımızı da teslim ederdiniz'' görüşünü savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''monşer eskisi'' sözüne de cevap veren Öymen, şerefli bir meslekten geldiklerini, kimseye ''Belediye Başkanı eskisi'' demediklerini belirtti.  CHP'li Öymen, ''Bu şekilde devam ederseniz, gideceğiniz yer Yüce Divan'dır'' diye konuştu.

''BURADA OLMASI GEREKİYORDU''

MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata, üzerinde tartışıldıkça tasarının vehametinin ortaya çıktığını dile getirdi.

Temizleme sonrasında verilecek arazinin ne kadar olduğunu, ne karşılığında ve kime verildiğini soran Kutluata, ''arazilerin mayınları temizleme karşılığı verildiğini'' söylemenin, milletin izanıyla alay etmek anlamına geleceğini söyledi. Kutluata, 510 kilometrelik bir alan için tarım işletmesinin düşünülemeyeceğini, daha geniş bir organizasyonun, bir devletin ortaya çıkması gerektiğini kaydetti.

Madde üzerindeki soruları Hükümet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yanıtladı. Yıldız, ancak bazı soruları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlayabileceğini, Şimşek'in de başka bir toplantı nedeniyle Genel Kuruldan ayrıldığını söyledi. Birleşimi yöneten TBMM Başkanı Köksal Toptan ise Maliye Bakanı'nın bu toplantıdan daha önemli bir toplantısının olmaması, Genel Kurulda bulunması gerektiğini belirtti.



Kategori : POLİTİKA