Federesyonda köklü değişiklik

  • Ana Sayfa
  • Federesyonda köklü değişiklik
Federesyonda köklü değişiklik
Futbol Federasyonu Genel Kurula gidiyor. Köklü değişiklikler bekleniyor. Başkanın değişmesi gündemde... Abone ol

Mahmut Özgener başkanlığındaki Futbol Federasyonu, 12 Haziran'da Ankara'da yapılacak genel kurulda köklü bir değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

UEFA hakem konvansiyonuna geçiş yüzünden yaşanacak zorunlu değişiklerin ardından kurullarda da revizyon kararı alan yönetimin sürpriz olarak MHK Başkanı Oğuz Sarvan'ı gönde ebay rip yerine Ufuk Özerten'i getireceği iddia edildi.

Özgener'e "Sizin gibi İzmirli olmam nedeniyle yaşanan spekülasyonlardan dolayı yıprandım. İstiyorsanız bırakayım" dediği ortaya çıkan Sarvan'ın "ayrılma" eğiliminde olmasının da yönetimi bu kararı almaya ittiği öğrenildi.

Daha önce Sarvan'a izin vermeyen Başkan Özgener'in, sezon içinde yoğunlaşan eleştirileri de dikkate alıp MHK eski başkanı Ufuk Özerten'i bu koltuğa getirmeyi planladığı ileri sürüldü. Sarvan'ın yerine en güçlü adayın ise federasyon bünyesinde "ombudsman" görevi üstlenen, yönetici olarak hakem camiasıyla sürekli iç içe yaşayan Özerten olduğu bildirildi.

Bu arada Gözlemciler Kurulu da, Türkiye'nin UEFA hakem konvansiyonuna geçişinden dolayı direkt olarak MHK'ye bağlanacak. Bu durumda Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu lav edilmiş olacak. Hakem eğitimlerini de bundan sonra Futbol Federasyonu Eğitim Dairesi verecek.

Temsilciler ise federasyona bağlanacak. Ayrıca üyeler Tahkim Kurulu'nda Suat Sarı ve Nihat Güman ile Disiplin Kurulu'nda Mahmut Kaşıkçı'yla devam edilmemesi, Hukuk Kurulu'nda ise Ömer Bedük'ün başkanvekilliğine getirilmesi yönünde görüş birliğine varıldığı ileri sürüldü.

Öte yandan Başkan Mahmut Özgener, 9 Haziran'da bir basın toplantısıyla sezonun değerlendirmesini yapacak.



Kategori : SPOR