Aranan adam Sadr İstanbulda

Aranan adam Sadr İstanbulda
Şii lideri El Sadr 2 gündür ülkemizde. ABD'nin ölüm emri çıkarttığı ve arananlar listesindeki isim önemli buluşmalar yaptı.Abone ol

Iraklı Şii lider Mukteda El Sadr, aralarında Iraklı milletvekillerinin de bulunduğu Iraklı Şiilerle İstanbul'da bir araya geldi.

Harbiye'deki Ramada Oteli'n seo de düzenlenen toplantı sonunda Sadr'ın basın sözcüsü Şeyh Salah El Ubeydi ve toplantı koordinatörü Seyid Haşim El Meyali, Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

El Meyali, 70 kişinin katıldığı toplantının, Irak milletine nasıl daha iyi hizmet edeceklerine dair fikir paylaşımı amacı taşıdığını söyledi.

SİLAHI BIRAKTIK

El Ubeydi de bir gazetecinin, ''Artık siyasi bir güç olarak mı var olmak istiyorlar?'' şeklindeki sorusuna, Irak'ın altyapısını yeniden imar etmek için ne tür hizmette bulunacaklarını kararlaştırdıklarını, amaçlarının Irak'a hizmet etmek olduğunu belirterek, ''Silahı da bıraktık. Özellikle Irak askerine silah doğrultulmayacak. Ancak direniş devam edecek. Dışarıdan topraklarımızı işgal eden güçlere karşı ekonomik, siyasi ve kültürel alanda direniş var. Ama bu silahla olmayacak. Gelecekteki durum ise Sadr'ın kararına bağlı'' diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL