Samsungdan 31 inçlik OLED TV

Samsungdan 31 inçlik OLED TV
Samsung, 14.1 ve 31 inç ekran boyutlarında yeni nesil OLED teknolojisiyle geliştirilmiş televizyonlar üzerinde çalışıyor.Abone ol

Samsung, 14.1 ve 31 inç ekran boyutlarında yeni nesil OLED teknolojisiyle geliştirilmiş televizyonlar üzerinde çalıştığını duyurdu.

Samsun Mobile Displays tarafından yapılan açıklamada, firmanın 14 oregon seo .1 ve 31 inç ebatlarında OLED ekranların seri üretimi yolunda düğmeye basıldığı bildirildi.

Henüz dünyanın tek OLED (Organic Light Emitting Diode / Organik Işık Yayan Diyot) TV'si olan Sony XEL-1, teknolojinin tüketicilere 11 inç boyutunda ulaşmasını sağlıyor. Samsung'un yaptığı açıklama, bu teknolojinin önümüzdeki günlerde daha geniş ekranlarda pazara gireceğini gösteriyor.

Samsung yaptığı açıklamada, Fine Metal Mask teknolojisi adıyla geliştirdiği bir yöntem sayesinde, OLED ekranların daha uygun fiyatlarla üretilebildiğini duyurdu. Bu sayede daha büyük ekranların seri üretimi mümkün hale geliyor.

Firmanın 14.1 inç ebadında ürettiği geniş ekran paneller, 1366x768 piksel çözünürlüğüne ve OLED'in 1 milyona bir kontrast oranı ve 2.7 milimetre kalınlık gibi tüm özelliklerine sahip.

31 inç ebadında üretilen OLED ekran ise tam yüksek tanım (Full HD) 1920x1080p piksel çözünürlüğü ve 1 milyona bir kontrast oranına sahip. Ancak bu ekranın kalınlığı 8.9 milimetre boyutunda.



Kategori : BİLİM - TEKNOLOJİ