Kölnden şok Daum açıklaması

Kölnden şok Daum açıklaması
Alman basını 'Daum Fenerbahçe'de' yazdı. Alman hoca gerçekten Almanya'dan ayrıldı mı? Köln Başkanı az önce açıklama yaptı.Abone ol

Bundesliga ekibi Köln, teknik direktör Christoph Daum'un yeni sezonda takımın başında olmayacağını açıkladı. Daum yeni sezonda Fenerbahçe'yi çalıştıracak.

Köln kulübünden yapılan açıklamada, sözleşmesi 30 Haziran'da bitecek olan Daum'un yeni sezonda takımın başında olmayacağı belirtildi.

Köln Başkanı Wolfgang Overath, Daum'un ayrılmasından ötürü üzgün olduklarını söyledi.

Kulüp m almanca seo enajeri Michael Meier de, "Daum'un ayrılmak istemesi bizim için tam bir sürpriz oldu. Buna çok üzüldük ama kararına saygı duyuyoruz" dedi.

Daum'un Fenerbahçe ile anlaşması, Bild ve Kölner Express, gazetelerinde "Daum depremi" başlığıyla verilmiş, Fenerbahçe kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ın kardeşi Ali Yıldırım'ın Daum'un tatilini geçirdiği Mallorca adasına giderek kendisiyle anlaştığı belirtilmişti.

Bild gazetesi ayrıca Fenerbahçe'nin Galatasaray kulübünün Daum ile ilgilendiği bilgisini aldığını ve bunun üzerine hemen harekete geçtiğini ifade etti.

Daum'un, Köln'den yılda 2.4 milyon euro aldığı hatırlatılan haberde, Fenerbahçe'nin Daum ile yıllık net 3,5 milyon euroya el sıkıştığına ileri
sürüldü.

Bild, Daum'un Fenerbahçe'ye transferine neden olarak Bayern Münih'ten transfer edilen forvet Lukas Podolski'nin tek başına yeterli olamayacağını, daha fazla transferin gerekli olmasına karşın kulübün gücünün buna yetmemesi gösteriliyor.

TRANSFER GARANTİSİ ALDI

Gazete ayrıca Daum'un gelecek yıl kurulacak Fenerbahçe kadrosu için transfer garantisi aldığını iddia etti. Kölner Express gazetesi de Daum'un Fenerbahçe'ye döndüğünü belirterek, avukatının soruları yanıtsız bıraktığını bildirdi.

"Köln'de şok", "Daum gitti" manşetiyle verilen haberde Köln ikinci başkanı Jürgen Glowacz, Daum olayını doğrulayarak, "Christoph Daum, başkan Wolfgang Overath'ı saat 19.00 gibi aradı ve 'ben gidiyorum' dedi" ifadesini kullandığını
belirtti.

Christoph Daum, 2003-2006 yılları arasında çalıştırdığı Fenerbahçe'yi iki kez lig şampiyonluğuna taşımıştı



Kategori : SPOR