Avrupayı dize getiren Türk

Avrupayı dize getiren Türk
O resmen tek başına koca Avrupa'ya kafa tuttu! Kimse olmaz diyordu ama hukuk onu haklı kıldı ve bakın ne kazandı!Abone ol

Türk vatandaşlarının AB üyesi ülkelerde iş kurmasına olanak tanıyan Ankara Anlaşması çerçevesinde Türkiye’den yapılan başvurulardan ilk kez olumlu bir sonuç alındı ve Güler Kaşmaz adlı Türk vatandaşına İstanbul’daki Başkonsolosluk tarafından bir yıl süreyle İngiltere’de oturma ve çalışma izni verildi.

Merkezi Londra’da bulunan, İstanbul’da da şubesi aracılığıyla faaliyet gösteren bir avukatlık firmasının müvekkili olan Güler Kaşmaz’ın uzun süre yaşadığı İngiltere’den sın rhode island seo ır dışı edildikten sonra, İngiliz Başkonsolosluğuna yaptığı başvuru, Konsolosluk tarafından öncelikle "yatırımcı vizesi başvurusu" kategorisine sokularak reddedildi.

Ülkede yatırım yapmak isteyen ve Ankara Anlaşması’nın tarafı olmayan ülkelerin vatandaşlarına uygulanan 200 bin sterlinlik yatırım kaynağı gösterme zorunluluğunu ret gerekçesi olarak kullanmaya çalışan İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu aleyhinde Kaşmaz ve avukatları tarafından İngiltere’de açılan davanın yargıcı, Başkonsolosluk görevlilerinin yanlış bir değerlendirme yaptıkları ve hukuk dışı karar aldıkları sonucuna vardı. Kaşmaz’ın hakim tarafından İngiltere’nin İstanbul’daki Başkonsolosluğuna değerlendirilmek üzere geri gönderilen başvurusu bu kez görevliler tarafından Ankara Anlaşması çerçevesinde değerlendirildi ve Gülay Kaşmaz’a bir yıllık İngiltere vizesi verildi.

GÜLER KAŞMAZ'A BİR YILLIK İNGİLTERE VİZESİ

Ailesine ait kebapçı dükkanının işletmesine katkıda bulunmak üzere bir yıllık vizesini alan Kaşmaz’ın davasının önemli bir ilki oluşturduğuna dikkati çeken avukatlık firmasının ortaklarından Hakan Camuz, müvekkilleri Güler Kaşmaz’ın halen Türkiye’de bulunduğunu, bir yıllık vizesinin dolmasından sonra İngiltere İçişleri Bakanlığına başvurarak bu kez üç yıllık vize alacağını, bu sürenin bitiminde de sürekli oturma ve çalışma iznine hak kazanacağını belirtti.

Camuz, Güler Kaşmaz ile ilgili olarak kazanılan hukuk zaferinin daha önce İngiltere ve Almanya’da kazanılan davaların ilk somut sonucunu oluşturduğuna işaret ederken, hukuk firması ortaklarından Başarat Ali ise Kaşmaz davasının karmaşık bir dava olduğunu, ancak alınan sonucun İngiliz hükümetinin Türk vatandaşlarına karşı Ankara Anlaşması’nı hükümsüz kılma girişimlerine karşı edinilmiş önemli bir kazanım olduğunu vurguladı.



Kategori : GÜNCEL