Japon annenin hukuk mücadelesi sürüyor

  • Ana Sayfa
  • Japon annenin hukuk mücadelesi sürüyor
Japon annenin hukuk mücadelesi sürüyor
Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi tarafından annesinde kalmasına karar verilen 4 yaşındaki Kader Deniz, Gaziantep'te kaldığı dedesinin evinde bulunamadı. Abone ol

Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi tarafından annesinde kalmasına karar verilen 4 yaşındaki Kader Deniz, Gaziantep'te kaldığı dedesinin evinde bulunamadı.

Gaziantepli Fevzi Deniz ile evli olan Japon Michiko Deniz, kızını alabilmek için bugün avukatı Sermet Atay ile tercümanı ve Japonya'nın Ankara Büyük Elçiliğinde görevli Keiko Torigoe ile Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi Şube Müdürlüğü'ne geldi.

Polis ekiplerinin, küçük Kader'i verilen adreste bulamaması üzerine, emniyet müdürlüğü çıkışında açıklama yapan avukat Sermet Atay, Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi'nin çocuğun annesine verilmesi yönündeki kararının kesinleştiğini, Cu rusca seo mhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine çocuk polisinin Kader Deniz'i belirlenen adresten almaya gittiğini söyledi.

Atay, ancak polise Kader Deniz'in bir haftadan bu yana verilen adreste olmadığının söylendiğini öğrendiklerini ifade ederek, ''Çocuk polisi gerekli çalışmaları yapıyor. Mahkemenin kararı uygulanacak. Olumlu bir gelişme olduğunda bize haber verilecek. Biz Türk polisine güveniyoruz. Mutlaka mahkemenin kararı yerine getirilecek ve çocuk annesine kavuşacak. Anne Michiko Deniz, Japonya'ya dönmeyecek, kızını alana kadar Gaziantep'te kalacak. Anne çok üzgün'' dedi.

Atay, gazetecilerin soruları üzerine, baba Fevzi Deniz'in istediği zaman çocuğuyla görüşebileceğini, bu konuda herhangi bir yasak bulunmadığını belirtti.

Atay, ''Türkiye'de de bir yasak yok. Nasıl anne gelip burada çocuğunu görebiliyorsa, baba da Japonya'ya istediği zaman gidip çocuğunu görebilecek'' dedi.

Anne Michiko Deniz ise mahkemenin kararının kesinleşmesine çok sevindiğini belirterek, ''Adaletli bir karar veren hakim beye çok teşekkür ediyorum. Kızıma Japonya'da iyi bir eğitim vermek istiyorum. Ancak, şu anda kızıma kavuşamadığım için çok üzgünüm'' diye konuştu.

-OLAY-

Gaziantepli bir Türk ile evli olan Japon Michiko Deniz, eşinin Türk adetlerine göre yetişmesi için dedesine bıraktığı 4 yaşındaki kızını alabilmek için hukuk mücadelesi başlatmıştı.

Japon Michiko Deniz, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçesinde, 2004 yılında turistik bir gezi için Japonya'ya giden Gaziantepli Fevzi Deniz ile Tokyo'da tanıştığını, daha sonra evlenerek, oraya yerleştiklerini belirtti.

Geçen yılın kasım ayında kızıyla birlikte Gaziantep'teki baba evine gelen eşinin, 4 yaşındaki Kader Deniz'i Türk örf ve adetlerine göre yetişmesi için dedesine bıraktığını ifade eden Michiko Deniz, kendisini de zorla Japonya'ya gönderdiğini öne sürmüştü.

Michiko Deniz, dilekçesinde, kızını götürerek, Japonya'daki eski hayatına dönmek istediğini belirtmiş, Cumhuriyet Savcısına verdiği ifadede de kızını almak istediğini söylemişti.

Gaziantep 1. Çocuk Mahkemesi, 15 Mayısta görülen karar duruşmasında, uzman pedagogların yaptığı inceleme sonucunda, ''çocuğun yaşının çok küçük olduğu ve 4 yaşındaki bir çocuğun anne sevgisine çok ihtiyaç duyduğu için anneye verilmesi gerektiği'' yönündeki raporunu dikkate alarak, Kader'in annesine verilmesine karar vermişti.



Kategori : GÜNCEL