800 kişi ölmek için sıraya girdi

  • Ana Sayfa
  • 800 kişi ölmek için sıraya girdi
800 kişi ölmek için sıraya girdi
Tam 800 İngiliz ölmek için sıraya girdi. Sıraları geldiğinde o zehiri çekip bu hayatta veda edecekler. Kendi istekleriyle ölecekler. Abone ol

İngiltere'de ölümcül hastalıklarla mücadele eden 800 İngiliz, ölmek için Zürih yakınlarındaki Dignitas kliniğinde sırada bekliyor.

SANİYE SANİYE ÖTENAZİ ANI

İngiliz Gua lowa seo rdian gazetesinde yer alan habere göre, uzun yıllar kanser türleriyle mücade eden 800 İngiliz, yaşamlarına son vermek için Zurih yakınlarındaki Dignitas Kliniği'ne kayıt yaptırdı.

Bunlardan durumları kritik olan ve artık iyileşemiyecekleri kanısına varan kadın ve erkeklerden oluşan 34 hastanın, ölümcül ilacı almak için hazırda beklediği belirtildi. Dignistas Kliniği'ne kayıt yaptıran İngiliz sayısının 2002 yılından bu yana 10 kat artması üzerine, İngiltere'de ‘intihar yardımı’nı yasaklayan yasa yeniden tartışmaya açıldı.

Dignistas yetkilileri, 2003 yılında 15, 2006 yılında 26, 2008’in ilk 5 ayında 8 ve geçen 12 ay içerisinde toplam 23 İngiliz’in klinikte yaşamına son verdiğini açıkladı.

Eski Başbakan Tony Blair’in kabinesi, intihar etmek isteyen hastalara eşlik eden veya intihar kliniğine birlikte seyahat eden akraba ve arkadaşlarının 14 yıl hapis cezasına çarptırılmalarını öngören bir saya tasarısı hazırlamak için çalışmalar yürütüyor.



Kategori : GÜNCEL