Hakim bilerek hırsızı beraat ettirdi

  • Ana Sayfa
  • Hakim bilerek hırsızı beraat ettirdi
Hakim bilerek hırsızı beraat ettirdi
hakim duruşmada isyan etti. 'Nasıl olsa seni hapse atmayacaklar' diyerek sanığı serbest bıraktı.. Neden mi?Abone ol

Belçika'nın Anvers Ceza Mahkemesi hakimi Walter De Smedt, hırsızlıktan suçüstü yakalanan sabıkalı bir sanığı, "Nasıl olsa seni hapse atmayacaklar" diyerek beraat ettirdi.

Faslı Faid Laoukili (44), geçen şubat ayında, otomobil hırsızlığı suçundan, haki rhode island seo m De Smedt tarafından 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

3 yılın altında hapis alanlar tutuklanmıyor

Belçika hapishanelerinde yeterli hücre bulunmadığı gerekçesiyle, 3 yıl altında hapis cezası gören mahkumlar genelde tutuklanmıyor. Adalet Bakanlığının bu yöndeki talimatı, savcılar tarafından uygulanıyor.

Hakim Walter De Smedt, bu hafta başında tekrar hırsızlık yaparken suçüstü yakalanarak karşısına yargılanmak üzere getirilen Faslı'ya, "Senin hapiste olman ve bu suçu tekrar işlememen gerekirdi. Cezalar uygulanmadığına göre ceza vermeye gerek yok. Seni serbest bırakıyorum" dedi. Hakim, Adalet Bakanlığının tavrını eleştirerek, Yargı Gücünün aciz ve komik duruma düşürüldüğünü anlattı.

Sanık avukatı Christophe Sovoy, konuya ilişkin açıklamasında, hakimin hiç beklenmedik kararı karşısında müvekkilinin ve kendisinin şaşırıp kaldıklarını, ne diyeceklerini bilemediklerini, müvekkilinin suçunu itiraf ettiğini ve ağır hapis cezası beklediğini ifade etti.

Yargı Gücü, Belçikalı hakimin karar ve tavrının, ülke adaleti için bir "yumruk etkisi" yaptığını belirten açıklamalarda bulunuyor.



Kategori : GÜNCEL