Yılmaz, Kapalı Oturum istedi.

Yılmaz, Kapalı Oturum istedi.
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, Kürt açılımı konusunda hükümetin kapalı bir oturumda Meclis'e bilgi vermesini istedi...Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Eski başbakan ve Rize Bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz, Kürt açılımı konusunda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Geç kalmamalıyız" sözü ile dün yaşanan mayınlı saldırı sonrasında açılımın akibeti kon ingilizce seo usunda; "Bu konuda hükümet TBMM'ye ve Muhalefete yeterli bilgi vermedi. Bu konuda Meclis' in bilgilendirilmesi gerekir. Hükümet her kesimin desteğini alabilmek için, Meclis'i ve muhalefeti bilgilendirmeli. Bu nedenle kapalı bir oturum yapılabilir Meclis'te ve hükümet kapalı toplantıda muhalefeti ve Meclis'i bilgilendirebilir. Bu yararlı olur" dedi.

MAYIN HATAYDI
TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, mayın tasarısı ile ilgili bir soruya yanıt verirken de, "Bu tasarının hatalı olduğu baştan belliydi. Hükümetin de bu hatayı görmesi ve geri adım atması sevindirici. Yap-işlet-Devret modelinin kullanılabileceği bir çok alan var ama sınırlarla ilgili bir düzenleme bunlardan biri değildir. Sınır konusu gibi hassas bir konuda bu model uygulanmalı. Umarım doğru bir yöntem bulunur ve uygulanır" diye yanıt verdi.

Yılmaz, DTP'lilerin polise ifade vermesi konusunda TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın; "Hukukta kabadayılığa gerek yok" sözünün hatırlatılması üzerine de, "Sayın Başkan bu konudaki uygun bir yöntem uyguladı. Umarım bir orta yol bulunur. Hem hukuk hem de TBMM'nin itirarı zedelenmeden sorun çözülür" dedi.



Kategori : GÜNCEL