Derbide muhtemel onbirler

Derbide muhtemel onbirler
Ligin 30. haftası yarın derbi maça sahne olacak. Ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe, karşı karşıya gelecek. Abone ol

BJK İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, kariyerinde ikinci kez derbiye çıkacak Yunus Yıldırım yönetecek. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Serkan Gençerler ile Volkan Narinç yapacak. Dev maçın 4. hakemi ise Hakan Özkan olacak.

Fortis Türkiye Kupası'nın bu sezonki finalinde 13 Mayıs'ta da karşılaşacak ezeli rakipler, hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacakları idmanlarla tamamlayarak, kampa girecek.

Dev maçın 70 ile 750 TL'den hafta başında satışa çıkarılan biletlerinin çok büyük bölümü tükendi. 32 bin 145 kişi kapasiteli BJK İnönü Stadı'nda, konuk Fenerbahçe'yi 1607 taraftarı destekleyebilecek.

BEŞİKTAŞ GALİBİYETE KOŞULLANDI

Derbi maça ev sahipliği yapacak şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Beşiktaş'ta tek hedef, galibiyet.

Ligin 29. haftası sonunda seo lider Sivasspor'un bir puan gerisinde, 59 puanla ikinci sırada yer alan siyah-beyazlılar, büyük taraftar desteğiyle oynayacağı derbide ezeli rakibini yenerek, şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşımayı hedefliyor.

Ligde bu sezon evinde yaptığı 15 maçtan 11'ini kazanan, 1'ini yitiren, 3'ünde berabere kalan ''Kara Kartallar'', sahadan 3 puanla ayrılarak, aynı zamanda ilk 6 sırada yer alan takımlara karşı olan galibiyet özlemini de gidermek istiyor.

Derbi öncesi 7 futbolcusu sarı kart cezası sınırında bulunan Beşiktaş'ta, sakatlığı nedeniyle son haftalarda forma giyemeyen Nobre'nin durumu henüz netlik kazanmadı. Siyah-beyazlılarda ayrıca sakatlıkları bulunan Bobo, Tello, Delgado ve Yusuf'un yarınki maçta oynamaları bekleniyor.

FENERBAHÇE PRESTİJ PEŞİNDE

Ligde son haftalarda aldığı yenilgilerle zirve yarışının uzağına düşen Fenerbahçe ise Beşiktaş karşısında prestij mücadelesi verecek.

48 puanla Bursaspor'un averajla önünde 5. sırada bulunan sarı-lacivertli ekip, 13 Mayıs'ta Fortis Türkiye Kupası finalinde de karşılaşacağı ezeli rakibi önünde ligde galip gelerek, kupa öncesi psikolojik avantaj yakalamak istiyor.

Ezeli rakibiyle yaptığı son 5 maçtan galip ayrılan ''Sarı Kanaryalar'', bu sezon deplasmanlarda oynadığı 14 lig maçından sadece 4'ünü kazanarak, başarısız bir performans sergiledi.

Ligdeki son 3 maçında 8 puan yitirerek, zirvenin uzağına düşen ve bu sezonki hedef olarak kendisine, 26 yıldır kazanamadığı Fortis Türkiye Kupası şampiyonluğunu koyan Fenerbahçe'de, cezası süren Lugano, sakatlığı nedeniyle daha önce sezonu kapatan Edu ile sarı kart cezalısı Önder, Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

Uzun süren sakatlığının ardından geçen hafta Ankaragücü maçında sonradan oyuna giren, ancak yine sakatlanan ve hafta boyunca idmanlara katılamayan takım kaptanı Alex'in de derbide forma giyme olasılığı çok düşük. Hafta içinde sakatlık sıkıntısı yaşayan Güiza'nın ise oynaması bekleniyor.

Olaylı Galatasaray derbisinde aldıkları cezaları biten kaleci Volkan Demirel ile Semih, teknik heyetin görev vermesi halinde forma giyebilecek. Sakatlıkları geçen Emre, Gökhan Gönül ve Deniz de derbide oynayabilecek.

Lugano, Edu ve Önder'in yokluğunda savunmanın ortasında sıkıntı yaşayan Fenerbahçe'de, bu bölgede Yasin'in yanında Can'ın görev alması beklenirken, teknik direktör Aragones, Deniz'i de tercih edebilir.

OLASI 11'LER HABERİN DEVAMINDA

[PAGE]



Derbi maça ezeli rakiplerin çıkması beklenen olası 11'leri şöyle:

Beşiktaş: Rüştü, Ekrem, İbrahim Toraman, Gökhan, İbrahim Üzülmez, Holosko, Ernst, Cisse (Sivok), Delgado, Tello, Bobo

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yasin, Can (Deniz), Roberto Carlos, Kazım, Selçuk, Emre, Uğur, Deivid, Güiza (Semih)



Kategori : SPOR