36 Gizli Strateji

36 Gizli Strateji
Gündelik hayatta karşılaşılan zorluklarla baş etmek için, Çin savaş sanatlarından "" yi öğrenin.Abone ol

Strateji kavramını en iyi anlatan hikâye ünlü stratejist Sun Bin’e atfedilir. Hikâyeye göre Sun Bin’i himayesine alan Tian Ji’nin at yarışlarına katılmak ve sürekli kaybetmek gibi bir sorunu vardır. Tian Ji’nin atlar iyidir ama aynı yarışla new mexico seo ra katılan diğer soyluların atları daha iyidir. Tian Ji bütün yarışları kaybetmekte ve bu duruma çok üzülmektedir. Sun Bin, hamisinin bu üzüntüsünü gidermeye karar vererek söz konusu yarışları inceler.

Yarışlar en iyi atlar, iyi atlar ve kötü atlar olmak üzere üç ayrı kategoride yapılmakta; atları en fazla yarış kazanan at sahibi büyük ödülü almaktadır. Sun Bin, Tian Ji’ye bütün parasını yarışlara yatırmasını söyledikten sonra ona şu taktiği verir: “Kötü atını en iyiler atların yarışına sok. En iyi atını iyi atlar ve iyi atını da kötü atlar kategorisinde yarıştır. İlk yarışı kaybedeceksin ama diğer iki yarışı kazandığın için büyük ödülü sen alacaksın.”

Nitekim Tian Ji bu sayede kırk yıl yarışsa bir şey elde edemeyeceği yarışlarda büyük ödülü kazanır.

Bizler de bu sayede ‘strateji nedir?’ sorusuna yanıt vermek istediğimizde anlatacağımız harika bir hikâyeyi dağarcığımıza katmış oluruz. Sun Bin, zekâ ve stratejik derinlik sayesinde güçsüzün güçlüyü rahatlıkla alt edebileceğinin en güzel örneğini vermiştir.



Kategori : MAGAZİN