Mayınlı arazilerde geri adım

Mayınlı arazilerde geri adım
Mayınlı arazileri yabancılara temizletmek ve karşılığında Türkiye topraklarını kiralamayı kapsayan tasarıda geri adım atıldı. Abone olMayınlı arazileri yabancılara temizletmek ve karşılığında Türkiye topraklarını kiralamayı kapsayan tasarıda geri adım atıldı. Tasa google adwords rı komisyona geri çekildi.

TASARI NEYİ KAPSIYOR? NEDEN TARTIŞMA YARATTI?  Tasarı, Türkiye-Suriye Sınırı’ndaki 216 bin dekar alanda bulunan mayınlı arazinin temizlenmesinin ardından tarıma açılmasını düzenliyor. Tasarının temizlik yapan şirkete arazilerin 40 yıllığına devredilmesi maddesi büyük tartışmalara neden olmuştu.

CHP'li Süha Okay tartışma yaratan tasarının hükümetle muhalefet arasında yapılan görüşmelerin sonunda komisyona geri çekildiğini söyledi. Okay daha sonra tüm partilerin ortak bir uzlaşması ile yeni bir tasarı hazırlanacağını sözlerine ekledi.

Okay, tasarının temizleyen şirkete 40 yıllığına kiralanmasına dair maddenin yeniden düzenleneceği iddiasında bulundu. Okay'ın bu açıklamaların ardından Genel Kurul'a gelen tasarıyı hükümet komisyona geri çekti.



Kategori : GÜNCEL