Pembe kapak bizi bozar!

Pembe kapak bizi bozar!
Erkeklerden Elif Şafak'a şikayet "Kitabınızı çok sevdik, ama vapurda, otobüste okuyamıyoruz. Elimizde pembe kitapla görünmek istemiyoruz."Abone ol

Elif Şafak, 'Aşk' adlı romanının pembe kapaklı olması nedeniyle erkek okuyucularından tepki aldığını söyledi. AKP tarafından düzenlenen 'Kütüphane Söyleşileri'ne katılan Elif Şafak 'erk kokulu taş ek okuyucuların pembe rengin karizmalarını bozduğu' yönündeki gizli korkularını anlattı.

'Kızının doğmasıyla evde pembe rengin yayılmaya başladığını' belirten Şafak, 'Ben yıllarca pembeye önyargılı davrandım. Edebiyat dünyasında ciddi görünmek için koyu renkli kapaklar tercih ederdim. Ama kızımla evin her yerine pembe yayılınca bu önyargımı kırdım. Şimdi erkek okurlarımdan şikayet geliyor. çok sevdik, ama vapurda, otobüste okuyamıyoruz. Elimizde pembe renkli kitapla görünmek istemiyoruz' diyorlar. Ben de 'Hayır, özelllikle okuyun' diyorum. Kıralım artık şu pembe korkumuzu! Pembe, erkeklerin dışladığı bir renk olmasın!' diye konuştu.

'Baba romancı' olmak yanlış
Şafak, 'baba romancılığa' karşı olduğunu da belirterek, 'Yazarın okurla baba-oğul ilişkisi kurmasını doğru bulmuyorum. Çünkü bu yüzden yazar, okur anlasın diye dili sadeleştirir. Romanda Türkçe ihmal edilmiştir. Okurla dikey değil, yatay ilişki kuruyorum. Ruh akrabalığı kuruyorum' dedi. (Ebru Toktar Çekiç)



Kategori : MAGAZİN