Yunus Emreyi ne hale getirdiler

Yunus Emreyi ne hale getirdiler
Yunus Emre'yi de iki paralık ettiler. Mutasavvıf şairin heykelini parkta görenlerin ağzı açıkta kalıyor.Abone ol

İNTERNETHABER- Trabzon Ganita Park'ta bulunan Yunus Emre büstü görenleri şaşkına çeviriyor. Sarıklı tülbentli bildiğimiz Yunus Emre gitmiş yerine kel, sakalı beline kadar uzamış gözleri çekik birisi gemiş.

Ü yerel seo niversiteli gençlerin takıldığı parkta Yunus Emre büstünü görenler kendilerini gülmekten alamıyor. Semavi bir tip bekleyenler karşılarında Asyalı birini görüyor..

Nedeni çok basit aslında. Büstün inşaası sırasında bir yanlışlık yapılmış. İlk olarak Yunus Emre büstü yapılmasına karar verilmiş.

Daha sonra fikir değiştirilerek, Yunus Emre yerine Koreli bir düşünürün büstünün parka yerleştirilmesine karar veriliyor. Ancak Yunus Emre'ye göre hazırlanan tanıtım yazısı değiştirilmezken, kaideye Koreli düşünüre ait büst yerleştiriliyor.

Hal böyle olunca da tanıtım yazısında Yunus Emre yazısı kala kalmış. Aradan yıllar geçiyor ve o hata olduğu gibi yerinde druyor.

200 TL'lik banknota parası basılan Yunus Emre üniversiteli gençlerin ezberini bozuyor. Trabzon Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yetkilileri, yeni göreve geldiklerini, konu hakkında bilgilerinin olmadığını söylemekle yetiniyorlar.

İşte kitabesinde 'Yunus Emre' yazan o büst

[PAGE]

Kategori : GÜNCEL