Kiliste 3 PKKlı yakalandı

Kiliste 3 PKKlı yakalandı
PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına Suriye üzeri geçmeye çalışan 2 PKK militanı ile yardım yataklık eden 3 kişi yakalandı.Abone ol

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına Suriye üzeri geçmeye çalışan 2 PKK militanı ile yardım yataklık eden 3 kişi yakalandı.

Kilis'te, Suriye üzerinden Irak'ın kuzeyindeki PKK'nın kamplarına katılmak ü seo zere sınırdan geçmeye çalışan terör örgütü PKK mensubu 2 kişi ile bu kişilere yardım ve yataklık eden 3 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Suriye üzerinden Irak'ın kuzeyine geçme hazırlığındaki R.G. ve F.O., Kilis İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Adnan Menderes Parkı civarında yakalanarak gözaltına alındı. 2 PKK militanın Suriye'ye geçmesine yardım ve yataklık edecekleri iddiasıyla Suriye sınırındaki Süngütepe köyünde M.C. S.S ve F.C. de gözaltına alındı. 2 PKK'lı 5 kişi ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanan örgüt mensubu R.G. ve F.O. ile yardım ve yataklık ettiği iddia edilen M.Y., M.C. ile S.S. Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Örgüt mensubu R.G. tutuklanırken, F.O. verdiği bilgiler ve itirafları nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yardım ve yataklık suçundan adliyeye sevk edilen M.Y. tutuklanırken, M.C. ile S.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



Kategori : GÜNCEL