Milletvekili kardeşine gözaltı

  • Ana Sayfa
  • Milletvekili kardeşine gözaltı
Milletvekili kardeşine gözaltı
PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında DTP'li Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Abone ol

Şanlıurfa ve bazı ilçelerinde jandarma tarafından sabah saatlerinde PKK terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında DTP'li Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşinin de bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 4 Nisan tarihinde PKK terör örgütü eleba montana seo şı Abdullah Öcalan'ın doğum gününde Türkiye'nin değişik yerlerinden gelerek, kutlama bahanesiyle çıkan olaylarda PKK sempatizanı oldukları belirlenen 8 kişi yakalandı.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli Köyü Karataş mevkiinde PKK sempatizanları yasa dışı slogan atıp güvenlik güçleri ile çatışmıştı. Burada terör örgütü ve Öcalan lehine slogan atarak poster ve sözde PKK bayrağı açan grup, güvenlik güçlerine taş ve molotoflu saldırıda bulunmuştu. Çıkan olaylarda göstericilerden Mahsun Karaoğlan (20) ve Mustafa Dağ (32) hayatını kaybetmiş, 29'u asker ve polis olmak üzere 45 kişi ise yaralanmıştı. Yaşananların ardından güvenlik güçleri, düzenlenen etkinlikte terör örgütü ve Abdullah Öcalan lehine slogan atıp, poster ve sözde örgüt bayrağını açan göstericileri kamera kayıtlarından tek tek belirledi.

Bugün sabah saat 05.00 sıralarında Şanlıurfa'nın yanı sıra Suruç, Ceylanpınar, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, DTP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin kardeşi A.B. (34) ile birlikte H.M. (23), E.Y. (28), H.B.S. (27), H.D. (32), A.E. (36), V.İ. (24) ve B.B (19) gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar 'Suç ve suçluyu övme, terör örgütü propagandası yapma, 2911 sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanununa muhalefet, kamu malına zarar verme, güvenlik güçlerine direnme' suçlarını işledikleri gerekçesiyle savcılık tarafından ifadeleri alınıyor.



Kategori : GÜNCEL