Ben bildiğiniz Bülent Arınçım

  • Ana Sayfa
  • Ben bildiğiniz Bülent Arınçım
Ben bildiğiniz Bülent Arınçım
Kabine revizyonunda en dikkat çeken isim kuşkusuz Bülent Arınç oldu. Arınç ayağının tozuyla ilk görüşlerini açıkladı..Abone ol

Yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olan Bülent Arınç, göreviyle ilgili yaptığı değerlendirmede "Ben bildiğiniz Bülent Arınç'ım. Sözlerim ve üslubum daha kuşatıcı, daha hoşgörülü ve ahenkli olmalıdır" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, NTV canlı yayınında kabinedeki yeni göreviyle ilgili açıklamalarda bulundu; Ruşen Çakır ve Banu Güven'in sorularını yanıtladı.

Arınç, "Bazı programlar için 3 gün önce Manisa'ya gelmiştim ve hala oradayım. Hükümetteki revizyonla fazla ilgilenmiyordum ve doğrusu bir beklentim de yoktu. Bug seo ün saat 15.00 sularında Sayın Başbakan aradı ve bir görevlendirme düşündüklerini ifade etti. Başka konuları da görüştük ve sonunda 'Takdir sizindir, teşekkür ediyorum ve başarılı olmak için çalışacağım' dedim. Ben o saat itibarıyla kabinedeki görevimi öğrenmiştim.

Hükümet kabinesi açıklanırken de Sayın Cumhurbaşkanı aradı ve tebrik etti; ben de kendilerine teşekkür ettim" dedi.

"BİLDİĞİNİZ BÜLENT ARINÇ'IM"
Arınç, Ruşen Çakır'ın, "Anladığımız kadarıyla Hayati Yazıcı'nın koltuğuna oturacaksınız. Başbakan'la bunları konuşma imkanınız oldu mu? Bir taraftan da hangi bakanlığı yapacağınızdan çok sizin siyasi kimliğiniz ve kişiliğiniz öne çıkıyor. Kabineye siyasi bir ağırlık getireceğiniz yorumlarını yaptık ve genel görüş de bu yönde. Bu böyle midir yoksa daha teknokrat bir hüvviyete bürünmeyi mi tercih edeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"İki şey söylemek istiyorum. Sayın Cemil Çiçek yerinde. Sayın Nazım Ekren ayrıldı çünkü Başbakan ekonomiyle ilgili birimleri bir organizasyonda toplayacağını ifade etti. Sayın Yazıcı da Devlet Bakanlığı'na getirilince, ben biliyorum ki, Sayın Yazıcı'nın görev alanıyla ilgili birime getiriliyorum. Ama hem devlet bakanlıklarında hem de başbakan yardımcılıklarında asıl görevlendirme daha sonra yapılıyor. Detaylar üzerinde Başbakan'la konuşmadık. Kendisi görevlendirmeyi düşündüğünü, benim fikrimi de almak istediğini ifade etti. Konuşmamızda 'Beni böyle bir göreve uygun gördüyseniz başarılı olmak için elimden geleni yaparım' dedim.

Diğer konu sizin yorumlarınıza bağlı. Ben sizin bu konuda yeterince deneyim ve birikim sahibi olduğunuza inanıyorum. Başkaları ne yorum yaptılar bilmem çünkü tebrik telefonları nedeniyle televizyon izleme şansım olmadı.

Ben bildiğniz Bülent Arınç'ım ve benim hakkımda fazla araştırma yapmanıza gerek olmayacak. Hükümette, görev saham içerisinde başarılı bir çalışma yapmayı arzu ederim. Sayın Başbakan'ın görevlendirmesi ne yönde olacaksa; tıpkı Meclis Başkanlığı'nda olduğu gibi, 24 saatimi vereceğim. Hükümetin başarılı olması Türkiye'nin başarılı olması demektir. Bu konuda elimden geleni yapacağım."

MGK'DA NASIL TAVIN TAKINACAK?

[PAGE]

Kategori : POLİTİKA