13 yıl sonra Hataya bakanlık

13 yıl sonra Hataya bakanlık
Adalet Bakanlığına atanan AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in baba evinde sevinç yaşanıyor, tebrik telefonları susmuyor. Abone ol

Adalet Bakanlığına atanan AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in baba evinde sevinç yaşanıyor, tebrik telefonları susmuyor.

Bakan Ergin'in babası Hacı İsmet Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluna çok güvendiğini, aldığı görevi de en iyi şekilde yapacağına inandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Sadullah Ergin'e çok güvendiği ve inandığını ifade eden İsmet Ergin, İstanbul subrt şöyle devam etti:

''Başbakan, Sadullah'ı çok sever ve beğenir. Oğlum da çok çalışkan ve tuttuğunu koparan biridir. Oğlum milletvekili olduktan sonra çok yorulmaya başladı. Çok çalıştı, evini bile Ankara'ya taşıdı. Bakanlığı da hak etti. Vatana, millete hayırlı olsun. Oğlumun bakan olmasına elbette çok sevindim. Bakanlık herkese nasip olmaz. Oğlumun bakan olmasına ülke adına sevindim. Ama oğlumu sürekli göremeyeceğim için de üzüntülüyüm.''

Başbakan'ın yeni kabineyi açıkladıktan sonra telefonunun susmadığını belirten İsmet Ergin, ''Hastayım, gazetelerde çıkmayı pek istemem. Telefonlara bakmak da istemiyorum. Ama, dostları geri çevirmek, kırmak bana doğru gelmiyor. Herkes sevincimizi paylaşmak istiyor. Allah dostlarımızdan razı olsun'' diye konuştu.

Anne Hatice Ergin de, oğlunun partiye çok zaman ayırdığını ve bakanlığı hak ettiğini söyledi. Oğlunun bakan olduğunun duyulmasından sonra evlerinin ziyaretçi akınına uğradığını belirten Hatice Ergin, ''Allah herkese öyle bir evlat nasip etsin. Sadullah'ın çok seveni var. Allah gönlüne göre verdi. Ayrıca bizleri de asla ihmal etmez'' dedi.

13 YIL ARADAN SONRA HATAY'A BAKANLIK

Hatay'da SHP Milletvekili Onur Kumbaracıbaşı 1992-1994 yılları arasında (49. Hükümet) Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevinde bulundu.

SHP'den Nihad Matkap, 50'nci Hükümet döneminde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Mehmet Dönen ise Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Fuat Çay da 1995-1996 yılları arasında, CHP-DYP koalisyonunda (52. Hükümet) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı görevinde bulundu.



Kategori : POLİTİKA