Eskişehirde DTP gerginliği

Eskişehirde DTP gerginliği
Eskişehir'de, Türk-İş, Kürtçe pankartlarla kutlamaların yapılacağı alana girmek isteyen DTP' lilere karşı çıkınca iki grup arasında gerginlik yaşandı.Abone ol

Eskişehir'de, Türk-İş, Kürtçe pankartlarla kutlamaların yapılacağı alana girmek isteyen DTP' lilere karşı çıkınca iki grup arasında gerginlik yaşandı. Devreye giren polis, Kürtçe pankartları toplatıp grubu sakinleştirdikten sonra içeriye aldı.

1 Mayıs İşçi bayramı Eskişehir'de de çeşit seo li etkinliklerle kutlandı. Yaklaşık bin 200 polisin görev aldığı Sıhhiye Meydanı'ndaki kutlamalara 5 bin kişi katıldı. Mitinge CHP milletvekili Murat Sönmez ile Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da iştirak etti. Öğleden sonra Bağlar kavşağında toplanan gruplar, polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra etkinliklerin kutlanacağı Sıhhiye Meydanı'na alındı. Grupların kutlama alanına alınması sırasında Türk-İş üyeleri ile DTP li grup arasında gerginlik yaşandı. Kutlamaları organize eden Türk-İş'e bağlı görevliler, DTP'lilerin etkinliğin yapılacağı alana Kürtçe pankartlarla girmesine karşı çıktı. Bunun üzerine DTP'lilerle Türk- İş görevlileri arasında gerginlik yaşandı. Olaya müdahale eden polis, Kürtçe pankartları ve afişleri kaldırttı. İki grup alanda Kürtçe pankart açılmaması için anlaştı. Ardından DTP'liler yapılan üst aramasının ardından etkinliğin yapılacağı alana alındı.

DTP liler daha sonra etkinliğin yapıldığı alanın bir köşesine geçerek Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekmeye başladı. Etkinlik komitesi kutlamaların startını vermeden önce herkesi saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşı'nı okumaya davet etti. Ancak, herkes saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı'nı okurken, DTP'li grup ise halay çekmeyi sürdürdürmesi dikkat çekti.



Kategori : GÜNCEL