İzmirde domuz gribi korkuttu

İzmirde domuz gribi korkuttu
TRT'nin şenliği için Türkiye'ye gelen Meksikalı çocuk paniğe neden oldu. Misafir eden aile hastaneye koştu.Abone ol

TRT 23 Nisan Çocuk Şenliği için İzmir’e gelen Meksikalı çocuklardan birini evinde konuk eden bir öğrenci velisi anne, grip olunca soluğu hastanede aldı.

Meksika’da ortaya çıkıp hızla yayılan ve sınırlarımıza dayanan öldürücü domuz gribi panik yaratıyor. Türkiye’ seo de henüz bir vaka görülmezken, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı ile TRT işbirliğiyle düzenlenen ve İzmir’de gerçekleştirilen Uluslarası Çocuk Şenliği’ne katılan Meksikalı çocuklar, onlarla bir araya gelen kişileri huzursuz etti. Özellikle, Meksikalı çocukları evlerinde konuk eden ilköğretim öğrencileri ve aileleri tedirgin olurken, evinde bir Meksikalı çocuğu konuk eden bir kadın veli, ateşlenince ‘domuz gribi oldum’ paniğine kapılarak soluğu Alsancak Devlet Hastanesi’nde aldı.

Veliden alınan kan örnekleri Ankara Hıfzısıhha Enstitüsü’ne gönderildi. Sonucun negatif çıktığı ve herhangi bir sorun olmadığını belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmat özkan, şunları söyledi:

“TRT Çocuk Şenliği’ne katılan ülkeler okullarla eşleştirilmişti. Meksikalı çocukların eşleştirildiği okulda da doktorlarımız, öğrencilerde tarama yaptı. Herhangi bir sıkıntılı durum çıkmadı. Öğrenciler bazıları 16 Nisan’da, bir kısmı da 18 Nisan’da İzmir’e gelmişlerdi. 26’sında da döndüler. Bu hastalığın kuluçka dönemi vakaya göre değişse de genelde 7-14 gün olarak biliniyor. Bu süreç birkaç gün içinde bitecek.”



Kategori : GÜNCEL