Bakan olduğunu TVden öğrendi

Bakan olduğunu TVden öğrendi
61. hükümete 9 yeni isim katılırken, TOBB’un 64. Olağan Genel Kurulu kokteyline kabine değişikliği damgasını vurdu. Abone ol

61. hükümete 9 yeni isim katılırken, TOBB’un 64. Olağan Genel Kurulu kokteyline kabine değişikliği damgasını vurdu.

TOBB’un 64. Olağan Genel Kurulu kokteyline kabine değişikliği damgasını vurdu. Özellikle ekonomideki değişim kabine dışı kalması beklenen Mehmet Şimşek’in Maliye Bakanı olması büyük şaşkınlık yaşattı.

Sanayi Bakanlığı’ndan Çağlayan “Karar Başbakan’ın takdiridir. Yeni görev alanını bilmediğin söyledi, yeni bir heyecanla başlıyoruz. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BEKLENTİ İÇİNDE DEĞİLDİM

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcılığına getirilen AKP Manisa M vajinismus illetvekili Bülent Arınç, “Türkiye'ye hizmete kabinede devam edeceğiz” dedi.

Arınç, yaklaşık 2 saat önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından arandığını ve yeni görevi hakkında bilgi sahibi olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan tarafından kabine listesinin açıklanması sırasında da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından telefonla arandığını söyledi.

Manisa'da bulunduğunu ve seçim bölgesinde çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Arınç, şöyle konuştu:

“Devlet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı onur verici bir görev. Bu yönde bir beklenti içinde değildim. Takdiri sebebiyle Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın güvenlerine layık olmaya çalışacağım. Türkiye'ye hizmete kabinede devam edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum.”

TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na getirilen Nihat Ergün'ün yeni göreviyle ilgili ilk sözleri ise şöyle oldu:

Yeni dönemde beklentilerin karşılanacağını düşünüyorum. Değişiklik ihtiyacı karşılanmış oldu. Bakan olduğumu bilmiyordum televizyondan öğrendim. Eski bakanların tecrübelerinden faydalanacağız.

MAKAM MEVKİ BENİM İÇİN ÖNEMLİ DEĞİL

Devlet Bakanlığına getirilen AKP Denizli Milletvekili Selma Aliye Kavaf, “Ülkeme hizmet için makam mevki benim için önemli değil” dedi. Kararı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın takdiri olduğunu, bakan olduğunu, televizyondan öğrendiğini belirtti. Bakan Kavaf, “Partide verilecek her göreve hazırım. Biz ülkeye hizmet için varız. Ülkeme hizmet için makam mevki benim için önemli değil. Bundan sonra yükümüz ağırlaşsa da en iyisini yapacağız” diye konuştu.

Kokteyle katılanlar Domuz gribi korkusuyla birbirleriyle öpüşmek yerine tokalaşmayı tercih ettiler.

HİSARCIKLIOĞLU: HAYIRLI OLSUN

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da kokteyle gelişinde gazetecilerin kabine değişikliğiyle ilgili sorularını yanıtladı.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı değerlendirmede, “hayırlı olsun. Hepsi ülkeye hizmet etmek için seçiliyorlar. Sayın başbakanın takdiri doğrultusunda inşallah yeni bakanlarımız da ülkemize hizmet edecekler. Hepsine hayırlı olsun. Eski bakanlarımızın da çok büyük katkıları vardı. Onlara da teşekkür ederiz” dedi.



Kategori : POLİTİKA