İlkinin istifa haberleri yalanmış

  • Ana Sayfa
  • İlkinin istifa haberleri yalanmış
İlkinin istifa haberleri yalanmış
Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Büyükelçisi Baki İlkin, hakkında çıkan haberleri kesin bir dille yalanladı. İlkin istifa sözkonusu değildir dedi.Abone ol

Hakkında bazı medya kuruluşlarında Dış İşleri Bakanı Ali Babacan ile sorun yaşadığı gerekçesiyle istifa ettiği öne sürülen Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Büyükelçisi Baki İlkin, hakkında çıkan haberleri kesin bir dille yalanladı.

İlkin, "Size şunu açık ve net olar seo ak ifade edeyim, o haberin (istifa ettiğine diar olan haber için) uzaktan yakında doğrulukla bir ilgisi yoktur" diye tepki gösterdi. İlkin, Bakan Babacan'ın kendisine verdiği desteğin devam ettiğini ve kendisiyle son derece uyum içinde çalıştıklarını da kaydetti.

Gazetecileri bazı diplomatların yanlış yönlendirmesi neticesinde bu tür yanlış haberlerin çıktığına işaret eden İlkin şöyle devam etti; "Benim normal görev sürem zaten dolmuştu ve BM Güvenlik Konseyi üyeliğini kazanınca sayın Bakanımız da bizden bu geçiş sürecinde görevimize devam etmemizi istedi. Mart ayı sonu itibariyle uzatılan geçiş dönemi görev süremin bitirilmesini rica ettim ancak yine sayın Bakanımız, Haziran ayında dönem başkanlığını yürüteceğimiz Güvenlik Konseyi başkanlığına kadar devam etmemi istedi. Bende bunu kabul ettim, zaten geçiş dönemi en fazla 9 ay kadar uzatılır."

Bakan Babacan'ın kendisine verdiği desteğin devam ettiğini yineleyen İlkin, "Bu haberlere üzülüyorum. Benim görevim geçiş döneminin hazırlanmasını sağlamak ve bunu da 1 temmuz itibariyle tamamlamış olacağız" dedi.

Bakan Babacan'ın ricası ile görevine devam ettiğini ısrarla belirten İlkin, "Gazetecileri anladığım kadarı ile bakanlıkta yanlış yönlendirenler kimseler var. Ancak hakkımda böyle bir iddiayı kaleme alan kimse, neden dönüp bana bir sormaz bunu" diye yakındı.



Kategori : GÜNCEL