Eski başkanı hoparlörle rezil etti!

  • Ana Sayfa
  • Eski başkanı hoparlörle rezil etti!
Eski başkanı hoparlörle rezil etti!
Sakarya'da Pamukova ilçe Belediye Başkanı Cevat Keser, geçmiş dönem elektrik borçlarını ödemeyen eski başkanını, belediye hoparlöründen halka şikayet etti. Abone ol

Sakarya'da Pamukova ilçe Belediye Başkanı Cevat Keser, geçmiş dönem elektrik borçlarını ödemeyen eski başkanını, belediye hoparlöründen halka şikayet etti.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ (SEDAŞ) ekiplerince borcundan dolayı Pamukova Belediyesine ait içme suyu pompasının elektriği kesilmek istendi.

Durumu haber alan Belediye Başkanı Cevat Keser, olay yerine gid mikro beton kaplama erek pompanın elektriğinin kesilmesini önledi. Daha sonra belediyeye dönen Keser, belediye hoparlöründen gelişmeleri Pamukovalılara duyurdu.

Keser, hoparlörden şu anonsu yaptı:

''Sevgili Pamukovalılar, aziz hemşehrilerim. İlçemizin içme suyunu sağlayan su pompalarının elektrik borçları geçmiş dönem belediye başkanı tarafından ödenmediği için su pompalarının elektriklerini kesmek için SEDAŞ yetkilileri elektriği kesmeye geldi. Halkımızın bilgilerine arz olunur.''

Belediye anonsunu duyan vatandaşlar ise belediyeye gelerek gelişmeler hakkında bilgi aldı. Daha sonra SEDAŞ yetkilileriyle görüşen Keser, elektrik borcunun taksitlendirilmesini sağladı.

Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş dönemde belediyeye ait elektrik borcunun ödenmediği, bunun yanında borçların yapılandırılmasına da gidilmediğini, bu nedenle fazladan 90 bin TL civarında bir faiz ödemek zorunda kalacaklarını belirtti.

Elektrik kesme girişimini art niyet olarak nitelendiren Keser, şunları söyledi:

''Beş yıldır kesilmeyerek 154 bin 72 TL olan ana para, faizi ile birlikte 244 bin 420 TL'ye yükselmiştir. Bu gecikme belediyenin fazladan 90 bin 348 TL faiz ödemesine neden olacaktır. Belediyeye ait elektrik borcunun ödenmesi hakkında o zaman ki mevcut belediye başkanı neden bilgilendirilmemiştir. Ya da uyarılıp alınma yoluna gidilmemiş, bu aradaki fazla ödeme durumuna göz yumulmuştur. SEDAŞ yetkilileri bu durumun oluşmasına ortam hazırlamışlardır. Fazladan 90 bin TL ödenmesine neden olunmuştur.''

Keser, bilgi verilmeden gelip su pompasının elektriğinin kesilmek istemesinin vatandaşı cezalandırmak anlamına geldiğini sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL