Ülker inşaat sektöründe de hızlı

  • Ana Sayfa
  • Ülker inşaat sektöründe de hızlı
Ülker inşaat sektöründe de hızlı
Ülker Grubu'nun inşaat sektöründeki atakları devam ediyor. Pendik'te devasa bir projeye imza atacak.Abone ol

Sağlam İnşaat ile emlak sektöründe de büyümek isteyen Ülker Grubu'nun Pendik'teki 178 bin metrekarelik arazisine iş merkezi ve 2 bin konutluk projesi için gerekli imar planı Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Gıda dışındaki sektörlerde de büyümek isteyen Ülker Grubu 2005 yılında Sağlam İnşaat ve Sağlam Gayrimenkul Gayrimenk seo agency ul Yatırım Ortaklığı'nı kurarak gayrimenkul yatırımlarına başladı. Levent Loft Ofis ve Ataşehir iş merkezi projelerini tamamlayan Sağlam İnşaat'ın Sabiha Gökçen'e komşu Pendik arazisinde planladığı üst gelir gruplarına yönelik lüks konut projesi için gerekli imar izni İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin önceki gün yapılan oturumunda kabul edildi.

178 BİN METREKARE

Ülker Grubu'na ait olduğu belirtilen ve Sabiha Gökçen Havaalanı'na komşu 178 bin metrekarelik arazi için istenen imar talebine göre araziye 60 metre yüksekliğe kadar iş merkezi ve en az 2 bin evlik konut projesi yapılması planlanıyor.

Arazinin eski imar planlarına göre durumu ise kısmen sanayiden ve kötü yapılanmadan dönüştürülecek alanda bulunuyordu. Meclis'te kabul edilen plan ile araziye iş merkezi ve konut yapılmasına izin verilmesinin yanı sıra 1,75 emsal artışı da tanındı. Emsal artışının ardından toplam büyüklüğü 178 bin metrekare olan araziye gerekli yeşil alan ve terkler yapıldıktan sonra 200 bin metrekarenin üzerinde inşaat yapabilme hakkı tanındı. İmar planlarının geçmesinin ardından Sağlam İnşaat'ın Sabiha Gökçen'e komşu arazide 2 bin konutluk inşat ve iş merkezi projesine başlayacağı belirtiliyor. Ülker Grubu, kent merkezinde alışveriş merkezleri, merkez dışı bölgelerde ise konut yaparak pazarda büyümeyi hedefliyor. (Gökhan Yılmaz/Yenisafak)



Kategori : GÜNCEL