Atatürk fıkrası pahalıya patladı

  • Ana Sayfa
  • Atatürk fıkrası pahalıya patladı
Atatürk fıkrası pahalıya patladı
ADD yöneticileri, Mimar Sinan Beldesi Belediye eski Başkanı AKP'li Cuma Bozgeyik aleyhine başlattıkları hukuk davasını kazandı.Abone ol

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Milas Şubebi yönetici ve üyeleri, Atatürk'e haraket ettiği gerekçesiyle İstanbul'un Mimar Sinan Beldesi Belediye eski Başkanı AKP'li Cuma Bozgeyik aleyhine başlattıkları hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme, 2 yıl 2 ay süren dava sonunda Bozgeyik'in 10 davacının her biri için 500'er TL manevi tazminat ödemisine karar verdi.

ADD Milas Şubesi eski Başkanı Hüseyin Rahmi Özer, yönetici ve üyelerinden Haluk Onaran, Tuncer Bükücü, Hilmi Karaoğlan, İlknur Öner, Nuray Yalçınkaya, Raşit Cengiz, Muhammet Tokat, Celal Durgun ve Burak Doğan, bir televizyon programında, ge idaho seo zi dönüşünde otobüste Atatürk'e haraket içeren fıkra anlattığını izledikleri Mimar Sinan Belediyesi eski Başkanı Cuma Bozgeyik hakkında, 13 Mart 2007 tarihinde, Milas Sulh Hukuk Mahkemesi'nde 1150'şer TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Olayın duyulmasının ardından AKP'den atılan Bozgeyik'in avukatı Şükrü Kaya, duruşmalarda, müvekkilinin Atatürk ile ilgili pek çok etkinliğe imza attığını, hakaret kastının olmadığını öne sürdü. ADD Milas Şubesi Başkanı Avukat Hüseyin Rahmi Özer, resmi sıfatı olan insanların, istemeseler de pek çok milli bayram ve gün dolayısıyla çeşitli etkinlikleri düzenlemek durumunda olduklarını söyledi. Mimar Sinan Belediyesi eski Başkanı Bozgeyik'in dava konusu fıkrayı anlatırken yayınlanan görüntülerinde, yüz ifadesi ve mimiklerinin, hakaret kastını net gösterdiğini savundu. Mahkeme, 2 yıl, 2 ay süren davayla ilgili kararını önceki gün verdi. Mahkeme, Bozgeyik'i, 10 davacıya 500'er TL tazminat ödemeye mahkum etti.

Davanın açıldığı tarihte Milas'ta avukatlık yapan ve son yerel seçimlerde CHP'den Milas Belediye Başkanı seçilen davacı Muhammet Tokat, karar ardından şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e yapılan hakareti görmezlikten, duymazlıktan gelemezdik. Türkiye Cumhuriyeti'nin her yurttaşı gibi, biz de görevimizi yerine getirdik. Örnek bir karar olması nedeniyle Atatürkçüler'e güç vermiştir. Atatürk ve devrim düşmanlarına karşı her yerde ve her koşulda uyanık olmamız gerekiyor. Bu karar, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten inanmış, Cumhuriyet'in kazanımlarının değerini iyi bilen Milas halkını sevindirmekle kalmayacak, Türkiye'nin Atatürkçü kadrolarına güç katacaktır.”

İŞTE MAHKUM ETTİREN FIKRA

Kuşadası'nda Ata'ya hayran bir efe varmış. ‘Atatürk’ denilince, iri yarı, pala bıyıklı, dev gibi bir adam hayal ediyormuş. Bir gün ulu Önder, Kuşadası'na gelmiş. Ancak, Atatürk trenden inmiş, kısa boylu bir adam. Bıyık falan da yok. Efe, yıkılmış. ”Olsun sesi gürdür” demiş. Atatürk konuşmuş, sesi cılız bir adam. Efe bir kez daha yıkılmış. Sonra Atatürk şekerli kahve isteyince, efe “Bana bunu da mı yapacaktın Paşam” diyerek yere yığılmış. Efendim, özür dilerim o yörede şekerli kahveyi, i... içermiş.



Kategori : POLİTİKA