Yazıcıoğlu Komisyonu da beklemede

  • Ana Sayfa
  • Yazıcıoğlu Komisyonu da beklemede
Yazıcıoğlu Komisyonu da beklemede
BBP liderinin kazasının araştırılması için kurulan TBMM komisyonuna AKP üye bildirmedi. Nedeni kabine değişikliği.. Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşamını yitirdiği helikopter kazasının araştırılması için TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 'işe' başlamasına kabine engeli. Bakanlıklar daki d eğişiklik yapılacağı nedeniyle Ankara'da yaşanan bekle seo me ve işleri askıya almanın bir örneği de TBMM'de yaşandı. Yazıcıoğlu Komisyonu'nun resmen kurulması ve göreve başlayabilmesi için siyasi parti gruplarının tümünün üye bildirimini yapması gerekiyor. Ancak, MHP ve CHP'nin komisyonda görev alacak isimleri bildirmesine karşın, AKP grubu isim bildirmedi.

AKP'nin isim bildirmemesinin nedeninin kabine d eğişikliği olduğu öğrenildi. Yapılacak kabine değişikliği ile Grupta bir çok ismin yeni görevlere getirileceği, üye olarak ismi bildirilmek istenen bazı milletvekillerinin bakanlık beklenisinde olduğu için komisyon görevi kabul etmek istemediği öğrenildi. Bu nedenle Araştırma Komisyonu kazanın araştırılmasa için göreve henüz başlayamadı.

TBMM eski Başkanı ve Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın Yazıcıoğlu'nun kazasını ar aştırmakla görevli olacak Komisyona katılmak ve başkanlığını yapmak is teğinde olduğu da bildirildi.

Sadece TBMM'de Yazıcıoğlu'un komisyonu değil, Ankara'da son iki-üç haftadır bürokratik durgunluk da yaşanıyor. Bir çok bakanlıkta bürokratların bakanınn değişebileceği beklentisiyle bazı önemli kararları yeni bakan atamasına kadar bekletmeye başladığı, her bakanlık ve hükmet değişiminde rastlanan bürokrat durgunluğunun yine yaşandığı gözlendi. AKP milletvekileri arasında da beklenti nedeniyle bir çok konuda sessizlik yaşandığı da görülüyor.



Kategori : POLİTİKA