Demirel ve Cindoruk demokrasi sevdalısı!

  • Ana Sayfa
  • Demirel ve Cindoruk demokrasi sevdalısı!
Demirel ve Cindoruk demokrasi sevdalısı!
DP'nin başına Cindoruk geçince bazı teşkilatlar tepki olarak istifa etmişti. İşte bu gelişmeler Ufuk Söylemez'e soruldu.Abone ol

DP Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez, Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti geleneğinde Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk'un yaşayan, kurucu sembollerden ikisi olduğunu ifade etti.

Geçen hafta yapılan kongrenin ardından Hüsamettin Cindoruk'u yeni genel başkanı olarak seçen Demokrat Parti'de ilk basın toplantısını partinin ekonomik ve mali işlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ufuk Söylemez yaptı.
ebay seo >
Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda Söylemez, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirerek, Türkiye'de ekonomik sorunların yaşandığını belirtti.

Hükümetten IMF ile olan belirsizliğini ortadan kaldırması gerektiğine işaret eden Söylemez, ayrıca emlak vergisinin son ödeme tarihi olan 31 Mayıs'ın, ekonomik nedenlerden dolayı mağdur durumda olanların cezaya girmemesi için uzatılması gerektiğini belirtti.

Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti geleneğinin yaşayan kurucu sembol isimlerinin Süleyman Demirel ve Hüsamettin Cindoruk olduğunu ifade eden Söylemez, "Ömürlerini demokratik parlamenter rejim mücadelesine harcamış, demokrasi dışındaki hallerde her zaman mağdur edilmiş bir siyasal misyonun öncü ve kurucularına yapılan yakıştırmaları kabul etmiyorum. Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti geleneği demokrasi sevdalısıdır. 12 Eylül'de ve 12 Mart'ta mağdur olmuş bir gelenektir." dedi.

Söylemez, DP İstanbul Teşkilatı'nın istifasını ise münferit bir olay olarak değerlendirdi.

Söylemez, parti kongrelerinden sonra teşkilatlarda bu tür durumların yaşanabileceğini belirterek, "Münferit bir olaydır. Kimse onlardan istifalarını istemedi. Her parti kongre öncesinde ve sonrasında bu tür istifalar yaşanabilir. Biz herkesi kucaklayan bir parti olacağız." diye konuştu.

Söylemez, terör sorununun yaşandığı Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerinde Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nin teşvik edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Demokrat Parti'den istifa eden Aydın Menderes'in parti yönetimiyle ilgili eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Söylemez, "Kişisel polemiklere girecek değiliz." ifadesini kullandı.



Kategori : POLİTİKA