Barcelona bileğinin hakkıyla

Barcelona bileğinin hakkıyla
La Liga'nın 37. haftasında biribirinden önemli maçlar vardı. Barcelona taraftarlarıyla şampiyonluğu kutladı.Abone ol

La Liga'da şampiyonluğunu geçtiğimiz hafta garantileyen Barcelona, yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktığı maçta Osasuna'ya sahasında 1-0 yenildi. Barcelonalı futbolcular maç sonu şampiyonluğu kutlayarak taraftarının önünde kupayı kaldırdı.

Şampiyonluğu geçtiğimiz hafta garantileyen Barcelona, sahasında düşme hattında yer alan Osasuna'yı ağırlarken, mücadele konuk ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

Barcelona sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkarken (Pinto, Sylvinho, Abidal, Cáceres, Víctor Sánchez, Gudjohnsen, Xavi Torres, Hleb, Pedrito, Bojan, Eto'o), Osasu minesota seo na'nun galibiyet golü 26. dakikada Pandiani'den geldi.

Barcelona'da oyuna 51. dakikada giren genç oyuncu Muniesa 81. dakikada kırmızı kartla oyun dışında kalırken, stadı dolduran binlerce Barcelona taraftarı maçın sonuna kadar beyaz mendiller sallayarak hakem Antonio Rubinos Perez'i protesto ettiler.

Karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte ise Nou Camp'ta gerginlik yerini sevince bıraktı. Barcelonalı futbolcular taraftarlarla birlikte şampiyonluğu kutlarken, kaptan Puyol'un kupayı havaya kaldırmasıyla sevinç doruk noktasına ulaştı.

Tarihindeki 19. şampiyonluğuna ulaşan Barcelona, aynı zamanda Kral Kupası'nı da taraftarının önünde aldı.

Sezonu 3 büyük kupayla kapatmayı hedefleyen Katalan ekibi, 27 Mayıs'ta Manchester United ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek.

ATLETİCO MADRİD DEVLER LİGİ'NE YAKIN
Öte yandan La Liga'yı dördüncü sırada bitirmek için Valencia ve Villarreal ile büyük bir çekişme içinde olan Atletico Madrid, Athletic Bilbao'yu deplasmanda 4-1 yenerek son haftaya avantajlı girdi.

Forlan (3) ve Raul Garica'nın golleriyle Atletic Bilbao deplasmanında farka giden Madrid ekibi, ligi sahasında oynayacağı Almeria maçıyla tamamlayacak.

VİLLARREAL DEVAM VALENCİA TAMAM
Devler Ligi şansını sürdürmeyi hedefleyen iki takımın mücadelesinde ise gülen taraf Villarreal oldu. Sahasında Valencia'yi 3-1 yenen Villarreal, Atletico Madrid'i takibini sürdürürken, rakibi Valencia'nın Şampiyonlar Ligi umutlarını da tüketmiş oldu.

Karşılaşmada Villarreal'in gollerini Llorente (2) ve Ruben Garcia atarken, Valencia'nın tek golü David Villa'dan geldi. Ev sahibi ekipte milli futbolcumuz Nihat Kahveci yedek kulübesinde olmasına rağmen forma giymedi.

DÜŞME HATTI ARAP SAÇI
Ersen Martin'in formasını giydiği Recreativo Huelva ile Numancia'nın ligden düşmesi kesinleşirken, küme düşecek son takım için 5 aday bulunuyor.

Son haftaya Osasuna ve Sporting Gijon 40, Real Betis ve Getafe 41, Valladolid ise 42 puanda girdi. Son hafta oynanacak maçların ardından bu 5 takımdan biri La Liga'ya veda edecek.



Kategori : SPOR