Kene merakı mezarda son buldu

Kene merakı mezarda son buldu
KKKA şüphesiyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kişi eliyle topladığı keneleri kavanozda biriktiriyordu!Abone ol

Karabük'ün Eflani ilçesinde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen ve müdahaleye rağmen yaşamını yitiren kişi toprağa verildi.

Alınan bilgiye göre, H.B'nin (45) cenazesi, Ankara'dan cenaze nakil aracı ile Eflani ilçesine bağlı Çavuş köyü Sağlık Ocağı önüne, daha sonra Karabük İl Sağlık Müdürlüğü ambulansı eşliğinde mezarlığın yakınına götürüldü.

Sağlık ekipleri cenazeye katılanları mezarlığın dışına çıkardı ve onlara maskeyle eldiven dağıttı.

Tabut ambulanstan indirilmeden kılınan namazın ardından H.B'nin cenazesi, sağlık ekipleri ve bazı vatandaşların yardımıyla belediye kepçesi tarafından açılan 3 metre derinliğindeki mezara defnedildi.

Ekipler daha sonra mezarlığın üzerini ve çev ersağ üye resini kireçledi.

H.B, baş dönmesi, mide bulantısı, ateş görülmesi ve ağzından kan gelmesi üzerine 2 gün önce Karabük Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Burada yapılan tetkikler sonucunda KKKA Hastalığı şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen H.B, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Yakınları, H.B'nin, büyükbaş hayvanlarının üzerlerinden eliyle topladığı keneleri kavanozlarda biriktirdiğini, kavanoz olmadığı zamanlarda ise hayvanları parmakları arasında ya da taşla ezerek öldürdüğünü belirtti.

KARABÜK'TEKİ VAKALAR

Karabük'te 7 kişi KKKA hastalığı şüphesi ile tedavi altına alındı.
Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz yıl kene ısırmasından dolayı 9 kişinin hayatını kaybettiği Karabük'te 2009'un Nisan ayı itibari ile kene vakalarında artış oldu. 100'ün üzerinde kene vakasının yaşandığı Karabük'te son olarak Karabük Devlet Hastanesi'nde 2, Şirinevler Devlet Hastanesi'nde 4 ve Ankara'da (H.B. vefat etti) bir kişi olmak üzere 7 kişi Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesi ile tedavi altına alındı.

KENE CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Öte yandan Yozgat'ta arkadaşları ile pikniğe giden 16 yaşındaki Nuray A, KKKA kuşkusuyla 3 gündür tedavi gördüğü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde sabah saatlerinde yaşamını yitiren N.K'nın (24) bugün yaşamını yitirdi.

BAKAN AKDAĞ: KENE ÖLÜMLERİ AZALACAK

Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki devlet hastanesinin açılış törenine katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Bilim adamlarımızla bir taraftan korunma açısından, bir tarftan tedavi edici çalışmalar yaptık. Hem hastalığı zamanında erken yakalama imkanımız oldu, hem de vatandaşımızın kendini koruması konusundaki bilgisi arttı" dedi.

KKKA'nın görüldüğü yerlerin belli olduğunu ifade eden Akdağ, bu yerlerin daha ziyade Orta Anadolu'nun kuzeyi olduğunu kaydetti. Hastalığın daha çok buralarda görüldüğü bilgisini veren Akdağ şunları kaydetti: "Başka yerlerde de tek tük görülüyor. Hastalığın yoğun olarak görüldüğü bin 200 köyümüzde tabiri caizse göğüs göğüse çalışmalar yapıyoruz vatandaşlarımızla. Orada sağlık çalışanlarımızı eğittik, 96 bin hanede vatandaşlarımıza bilgilendirme yaptılar. Bu yıl vaka sayılarında ciddi bir azalma olacağını düşünüyoruz. İçinde bulunduğumuz ay bize bunu gösteriyor. Bir önceki ve ondan önceki yılın Mayıs ayına göre hem sayılarda azalma oldu, hem de hastalanan vatandaşlarımızdan hayatını kaybedenlerin sayısı azıldı. Aslen yine geçmişe dönüp bakarsak Türkiye'de KKKA hastalığına yakalananların yüzde 5'nin hayatını kaybettiğini göreceksiniz. Bu diğer ülkelerde yüzde 20'ye kadar çıkıyor".



Kategori : GÜNCEL