Halkıma acı çektirdim dedi intihar etti

  • Ana Sayfa
  • Halkıma acı çektirdim dedi intihar etti
Halkıma acı çektirdim dedi intihar etti
Güney Kore eski cumhurbaşkanı Roh Moo-hyun, intihar ettiği ortaya çıktı. İntihar etmeden önce de bir not bıraktı.Abone ol

Güney Kore eski cumhurbaşkanı Roh Moo-hyun, intihar ettiği ortaya çıktı. Ajanslar Roh Moo-hyun düşerek hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Daha sonra Güney Kore resmi kaynakları eski Cumhurbaşkanı'nın intihar ettiğini duyurdu.

YTN haber kanalı da 62 yaşındaki Roh'un ölmeden önce ailesine kısa bir not bıraktığı, intihar olasılığının yüksek olduğunu duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Roh'un başından ciddi yaralandığı, memleketi Gimhae vermont seo 'den daha büyük bir hastanenin bulunduğu Busan'daki Ulusal Üniversite Hastanesi'ne getirildiğinde bu sabah yerel saatle 09.30'da hayatını kaybettiği belirtildi. Roh, notta pek çok insana acı çektirdiği için özür diliyor.

-6 MİLYON DOLAR RÜŞVET ALDIĞI İDDİA EDİLMİŞTİ-

Roh, rüşvet skandalıyla soruşturma geçiriyordu. 2002-2003 yılları arasındaki Cumhurbaşkanlığı görevi sırasında Roh'un, bir işadamından 6 milyon dolar rüşvet aldığı iddia edilmişti.

Roh, eşinin bir yerel bir ayakkabı üreticisi patronu Park Yeon-cha'dan 1 milyon dolar aldığını kabul etmiş ancak bunun rüşvet olmadığını söylemişti. Park'ın, akrabalarına da 5 milyon dolar verdiğinden haberi olduğunu kaydeden Roh, bunun sadece bir yatırım olduğunu ifade etmişti.

Bu ayın başında Güney Koreli savcılar, Park'ın, Roh'un kız kardeşine 2007'de yüz binlerce dolar para verdiğinin belirlendiğini söylemişti.

Skandaldan dolayı özür dilediği ileri sürülen Roh'un eski birkaç yardımcısı ve arkadaşlarının Park'tan kanunsuz para aldığının araştırıldığı, Park'ın, davanın açıldığı aralık ayından beri vergi kaçırma ve rüşvetten dolayı tutuklandığı da ifade edildi.

Güney Kore kanunlarına göre, bir devlet memuru, 100 milyon won (80 bin, 463 dolar) rüşvet aldığının kesinleşmesi halinde en az 10 yıl hapis cezasına çarptırılıyor.

Eski bir insan hakları avukatı da olan Roh, 2002 seçimlerini 'ABD'ye teslim olmama' kampanyasıyla gençlerin oyunu alarak kazanmıştı.

Fakir bir aileden gelen Roh, ticaret meslek lisesini bitirdikten sonra üniversiteye gitmemişti. Kendi kendine ders çalışarak zorlu baraj sınavını geçmiş ve avukat olarak ülkede ün yapmıştı.



Kategori : DÜNYA