Evin her deliğinden yılan fışkırıyor

  • Ana Sayfa
  • Evin her deliğinden yılan fışkırıyor
Evin her deliğinden yılan fışkırıyor
Van'ın Muradiye ilçesinde bir aile, evlerinin yılanların istilasına uğraması nedeniyle zor günler yaşıyor.Abone olİlçenin Yavuzselim Mahallesi'nde yaşayan Bilben ailesinin, kaldıkları evde ilkbaharla birlikte sayıları artan yılanlarla başı dertte.

Şimdiye kadar çok sayıda yılanı öldüren aile üyeleri, her gün onlarca yılanın evlerinin temel deliklerinden başlarını çıkarıp kendilerini görünce kaçtıklarını söyle mikro beton kaplama di.

Öldürülen yılanları teker teker ağaç sopanın üzerine alan oto tamircisi baba Latif Bilben, eşi ve çocuklarının gün boyu yılan nöbeti tuttuğunu anlattı.

Kendisinin sabah işe gidip akşam döndüğünü, ailesinin daha büyük tehlike altında olduğunu anlatan Bilben "Şimdiye kadar çok sayıda yılan öldürdüler. Fakat havalar ısındıkça evin temelinden daha fazla çıkmaya başladılar. Eşim sürekli, 'Yılanlar evi sardı' diye beni çağırmaya başlayınca korkmaya başladık. 'Çoluk çocuk eve giremiyoruz' deyince ben de gelip yılan avına başlıyorum. Görüldüğü gibi temelin her deliğinden çıkıyorlar. Öldürebildiklerimizi öldürüyoruz fakat geri kaçanlar bizleri korkutuyor. Bu yılanlarla ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

Evin hanımı Fatma Bilben ise son 3 gündür evin önünde nöbet tuttuklarını anlattı. Şimdiye kadar 10'un üzerinde yılan öldürdüklerini söyleyen anne, "Fakat yılanlar bitmiyor, her geçen gün gittikçe çoğalarak çıkıyorlar. Tabii ki korku içerisindeyiz, küçük çocuklarımız var. Balkonların üzerinde bile yılan öldürdüm. Evin bahçesinde sabahtan akşama kadar oturuyor, çıkan yılanları izliyoruz. Yılanlarla yaşamak korkutucu ve çok zor bir olay, sürekli endişe içindeyiz. Geceleri evde rahat bir şekilde uyuyamıyoruz" diye konuştu.



Kategori : GÜNCEL