Kesik başta şok eden ikinci kişi

  • Ana Sayfa
  • Kesik başta şok eden ikinci kişi
Kesik başta şok eden ikinci kişi
Münevver Karabulut cinayetinde sır perdesi aralanıyor. Cinayeti iki kişinin işlediği kesinleşti. İkinci kişinin kimliğine dair ipuçları ise şok edici;Abone ol

İstanbul'da hunharca işlenen Münevver Karabulut cinayetinde, ortaya çıkan her detay şaşkınlık yaratıyor. Genç kızın cesedinde yapılan biyolojik incelemede, katile giden yolda en önemli ipuçlarına ulaşıldı. İlk tespitlere göre birden fazla katil söz konusu. Genç kızın tırnak aralarındaki doku örnekleri ise aynı aileden iki erkeğe ait.

Parçalanmış cesedi 3 Mart günü, Etiler'de bir çöp konteynırında bulunan Münevver Karabulut'un Adli Tıp Kurumu'ndaki biyolojik inceleme raporu soruşturmanın seyrini değiştirdi. Biyolojik İhtisas Dairesi'nin hazırladığı raporda genç kı Silis kumu zın cesedi üzerinde birden fazla kişiye ait saç ve doku izine rastlandı.

KATİLLER AYNI AİLEDEN İKİ KİŞİ
Genç kızın boynunda, yanağında ve omzunda yine çok kişiye ait tükürük örnekleri bulundu. Münevver'in tırnak aralarından alınan doku örneklerinin DNA incelemesi sonucunda aynı aileden iki erkek kişiye ait bulgular saptandı. Genç kızın cinayet öncesi katilleriyle boğuştuğu düşünülüyor.

BABADAN DOKU ÖRNEĞİ
Bu tespitler üzerine, 2.5 aydır iz süren polis, soruşturmayı derinleştirdi. Gömleğinde kan izleri bulunan ve 'cinayete iştirak' suçlamasıyla cezaevine giren baba Ahmet Nida. G.'nin saç, doku ve tükürük örnekleri alınacak. Cinayetin bir numaralı şüphelisi, firari Cem G.'nin arkadaşları ve yakınları da DNA testine tabi tutulacak.

ANNE PANİKTE, DÖNEMEZ
Katil zanlısı Cem G.'nin annesi Tülay Makbule G., cinayetin hemen ardından gittiği Rusya'dan hala dönmedi. Üst düzey bir emniyet yetkilisi önemli açıklamalarda bulundu, annenin de Türkiye'ye dönemeyeceğini ima etti: 'Çocuklarının eğitimini öne sürerek Rusya'ya gitti. Türkiye'ye giriş yapmamasının en büyük nedeni tutuklanma korkusu. Eşi Ahmet G.'nin tutuklanmasından sonra paniğe kapıldı. Oğlu yakalanana kadar Türkiye'ye gelmeyebilir.

ÖZEL EKİP HER GÜN VALİYE BİLGİ VERİYOR
İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın talimatıyla, tüm Türkiye'nin yakından izlediği Münevver Karabulut cinayetini aydınlatmak için özel bir ekip kuruldu. Her yerde katilin izini süren ekip, cinayetle ilgili düzenli olarak İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a bilgi aktarıyor. Vali Güler ile Cerrah'ın da gelişmeleri anında Bakan Beşir Atalay'a rapor ettikleri öğrenildi.

BU CİNAYET PLANLANMIŞTI
Cinayette birden fazla kişi olduğu yönündeki rapora şaşırmadığını belirten baba Süreyya Karabulut şunları söyledi: Bugüne kadar kızımın bir kişi tarafından öldürülmediğini söylüyordum. Adli Tıp raporu bizi doğruladı. Bu cinayet planlanmıştı. Cinayetten sonrası deliller karartıldı, Cem ortadan kayboldu. Cem'in tek başına kızımı katletmesi zaten mümkün değildi. Mutlaka bir veya birkaç kişi ona yardım etti. Kızım Garipoğlu ailesinin çok önemli bir sırrını bildiği için katledildi.




Kategori : GÜNCEL