İspanya sarsıldı dünya şoka girdi

  • Ana Sayfa
  • İspanya sarsıldı dünya şoka girdi
İspanya sarsıldı dünya şoka girdi
Domuz gribi paniği İspanya'yı resmen yerle bir etti! Grip bir askeri birliği sardı ve 600 askerin başına musallat oldu.Abone ol

Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz hafta domuz gribi için ikinci dalga uyarısı yapmıştı. Bugün ise İspanya'dan gelen bir haber adeta dünyayı titretti. İspanya'da 600 askerin bulunduğu bir askeri google reklam garnizon karantina altına alındı. 12 asker ise domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

İspanya'nın başkenti Madrid'in Hoyo de Manzanares ilçesindeki Askeri Akademi'de domuz gribi virüsü H1N1 taşıdığı şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısı 12'ye çıkarken, akademideki 600 askerin karantinada tutulduğu bildirildi.

H1N1 virüsü şüphesiyle Madrid'deki Gomez Ulla Askeri Hastanesi'ne kaldırılan 12 askerin test sonuçlarının henüz belli olmadığı belirtildi.

Bu arada ilköğretim öğrencilerinin hafta içerisinde akademiyi ziyaret etmiş olması tedirginlik yaratırken, yetkililer, geziye katılan hiçbir öğrencide şüpheli bir duruma rastlanmadığını kaydetti.

Hoyo de Manzanares Belediye Başkanı Jose Ramon Reguerias Garcia, düzenlediği basın toplantısında, endişelenecek bir durumun olmadığını savunarak, halka "sakin olun" mesajı verdi.

Buna rağmen bölgedeki bazı ailelerin çocuklarını bugün okula göndermediği bildirildi.



Kategori : DÜNYA