İşçi bayramında işten atıldılar

  • Ana Sayfa
  • İşçi bayramında işten atıldılar
İşçi bayramında işten atıldılar
Tam 300 işçi bugün bayram yapmayı beklerken aldıkları bir haberle şok oldular. Abone ol

İzmir'de yeni kurulan ilçe belediyelerinden olan Bayraklı'nın, Karşıyaka Belediyesi'nden ayrılmasıyla 300'e yakın sendikalı işçi bir anda işsiz kaldı.

Karşıyaka Belediyesi'nin hizmet alanında yüzd seo e 43 oranında küçülmeye gideceğini açıklamasının ardından, yapılan ihaleyi özel bir şirketin kazanmasıyla, bünyesindeki Kent AŞ'de çalışan 300'e yakın sendikalı işçi 1 Mayıs itibari ile işten çıkartıldı.

Bazı yöneticilerin seçim öncesi kendilerine Karşıyaka ile Bayraklı arasında bu tür bir krizin yaşanmaması için "İki ilçeyi de aynı partinin kazanması gerekiyor. Oylarınızı bu yönde kullanın" dediğini ve oylarını bunu göz önünde bulundurarak kullandıklarını söyleyen işçiler, yaklaşık 500 kişilik grup ile Karşıyaka Belediyesi'ne ait Atıf Kışlası girişindeki şantiyede eylem yaptı.

Seçimlerde sunulan vaatlerle kandırıldıklarını iddia eden DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Mehmet Çınar, işçilerin bayram yaptığı bir gün de yaklaşık 300 kişinin işsizler ordusuna katıldığını, eylemlerinin gece gündüz demeden devam edeceğini belirtti.



Kategori : GÜNCEL