Polisten şık hareket

Polisten şık hareket
İşçiler 32 yıl sonra Taksim meydanındaydılar. Büyük bir coşkuyla kutlama yaptılar. Onlar gitti ama olaylar bitmedi. Abone ol

İNTERNETHABER

1 Mayıs kutlamalarında tam 27 bin polis görev yaptı ve özellikle Taksim'de geçen sene sık sık başvurduğu "orantılı güç"ten kaçındı. Hatta işçiler dışında "sosyalist" bir grubun da Taksim'e çıkmasına izin verdi.

Hepsi bugün göreve çıkmadan önce "emir almadan sivillere aldatmak müdahale etmeme" konusunda sıkıca tembihlenmişlerdi. Bazı polislerin kaskının arkasında da numara vardı.

Özellikle ana caddelerde ve işçilerel bir çatışma yaşanmadı ama ara caddelerde zaman zaman şiddetli çatışmalar kameralara yansıdı. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği grupların hepsi sendikalı işçiler dışındaki küçük gruplardı.

MAKUL KALABALIĞIZ İZİN VERİN

Ama en ilginç olay yine Taksim'de yaşandı. Meydanda DİSK heyeti kutlamaları bitirmiş dağılmak üzereydi ki İstiklal Caddesi'nden anıta doğru küçük bir grup yürümeye başladı. 50 kişilik grup Fransız Kültür Merkezi önünde durduruldu. Önce gaz maskesini takan polisin küçük gruba müdahale edeceği düşünüldü ama göstericilerin sözcüsü "makul bir kalabalığız ve Kazancı Yokuşu'na çiçek bırakmak istiyoruz" deyince bir ilk gerçekleşti. Polis, barikatını çekti ve EHP'ye bağlı bir grup Kazancılar Yokuşu'na doğru yürümesine izin verdi.

ÇİÇEK BIRAKIP BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Yokuşun başına geldiklerinde grubun sözcüsü "1 Mayıs 77'yi anmak üzere buraya geldik. Makul çoğunluk da, makul insanlar da gerekeni yapacaktır" dedi. 50-60 kişilik grup "Devrim Şehitleri ölümsüzdür" diye slogan attı ve valiye de "Ey vali Güler, son gülen iyi güler" diye seslendiler.



Kategori : GÜNCEL